Extern

160 de Milioane de Dolari Sprijin Sanitar și Economic

65 de țări din lume pot beneficia de ajutorul oferit de Banca Mondială în plină pandemie de coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Banca Mondială se oferă să ajute zeci de țări din întreagă lume să depășească cu bine această perioadă de criză. Suma de 160 de milioane de dolari vor constitui sprijin în sistemul sanitar și economic.

Banca Mondială operațiuni de ajutorare neașteptate

Banca Mondială vrea să ajute populația în aceste momente deosebit de dificile. Foarte multe dintre țările grav afectate de infecția cu coronavirus au acum șansa de a beneficia de un ajutor remarcabil.

Advertisment

Sistemul sanitar și economic are cel mai mult de suferit în aceste momente. Aici se vor îndrepta banii oferiți special pentru că lucrurile să se îmbunătățească în mod semnificativ.

Advertisment

Răspândirea alertă a coronavirusului în toată lumea a dus la decesul unui număr mare de oameni și la îmbolnăviri severe. În foarte multe țări există o lipsă acută de materiale și echipamente medicale ceea ce împiedică medicii să își desfășoară activitatea în mod optim.

În urma acestor dezastre provocate de infecția cu coronavirus Banca Mondială s-a sesizat. Așa se explică faptul că a luat decizia de a sprijini financiar nu mai puțin de 65 de țări.

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass susține că această este abia prima operațiune cu care vrea să sprijine țările grav afectate. El vrea să le ofere șansă de a putea depăși cu bine această perioada de criză.

25 de țări în curs de dezvoltare vor primi suma de 1,9 miliarde de dolari, dintre care India primește cei mai mulți bani. Având în vedere situația precară de aici indienii vor fi sprijiniți cu cel mai mare ajutor financiar.

65 de țări primesc un real suport pe timp de criză

Sunt vizate în special țările cele mai sărace. Acestea vor beneficia primele de sprijinul sanitar și economic. India se numără în topul țărilor slab dezvoltate și va primi suma de 1 miliard de dolari.

Pakistan va primi suma de 200 milioane de dolari fiind o țară în care situația nu este deloc favorabilă. Afganistan va primi în jur de 100 milioane de dolari de la Banca Mondială.

David Malpass susține că și alte țări de pe alte continente vor beneficia de sprijin sanitar și economic.

Alte 40 de țări se vor bucură din plin de inițiativa Bănci Mondiale. 65 de țări vor fi ajutate din plin să își revină după ce coronavirusul a făcut ravagii și a distrus aproape tot.

Toate aceste operațiuni se desfășoară pentru o perioadă de 15 luni. Obiectivul principal este că până la jumătatea anului următor întreaga lume să își revină din punct de vedere economic. În plus, acest ajutor are că scop remedierea consecințelor asupra sănătății la nivel global.

Țările slab dezvoltate au nevoie de un real suport pentru a putea  oferi sprijin oamenii răpuși de boală. Toate persoanele infectate cu coronavirus au dreptul de a fi internate și tratate ca atare.

Advertisment
Advertisment