ActualitateExternStiri

Când au loc alegerile europarlamentare 2024

Advertisment
Advertisement
efume.ro

S-a stabilit data alegerilor europarlamentare 2024. Acestea voer avea loc în perioada 6-9 iunie.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în statele Uniunii Europene în perioada 6-9 iunie 2024, a anunțat șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit Hotnews.

Advertisment

Alegerile au loc o dată la cinci ani și sunt cele mai mari alegeri transnaționale din lume. În urma alegerilor, Parlamentul votează pentru a alege noul șef al Comisiei Europene, care este organul executiv al UE, și pentru a aproba întreaga echipă de comisari.

Advertisment

Având în vedere că în România alegerile se pot organiza duminica, europarlamentarele din 2024 ar urma să aibă loc în țara noastră duminică, 9 iunie.

Alegerile europarlamentare în România sunt primele din anul electoral 2024. Anul viitor, urmează să se desfășoare și localele, parlamentarele și prezidențialele.

Parlamentul European este alcătuit din 705 de deputaţi aleşi în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene extinse. În urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, numărul total al deputaților europeni este de 705, României revenindu-i un număr de 33 deputați europeni.

Advertisment
Advertisment