Actualitate

Se dorește amânarea alegerilor parlamentare pentru trei luni

Un fost membru USR, parlamentarul Adrian Dohotaru vrea amânarea alegerilor parlamentare pentru trei luni.

A depus la Senat o propunere legislativă pentru amânarea alegerilor parlamentare. Data propusă este 14 martie 2021.

Se dorește amânarea alegerilor parlamentare pentru trei luni

Mulți parlamentari au vorbit despre faptul că ar fi necesară amânarea alegerilor parlamentare. Mai ales că în ultimele zile în România s-au înregistrat din ce în ce mai multe cazuri de infectări. Mai mult, în ultimele trei zile bilanțul nu a mai scăzut sub 2000 de cazuri. Primul care a luat atitudine a fost Călin Popescu-Tăriceanu, imediat după alegerile locale. Cu doar câteva zile în urmă, a fost de acord cu această idee și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu spune că alegerile nu se pot organiza sub nici o formă

“Nu, alegerile nu se pot organiza, dar pe ei nu-i interesează altceva. Cum să ieși, tu, președinte al României în conferință de presă, când ai cel mai mare număr de cazuri să ataci PSD, de 17 ori să ataci PSD-ul, iar la final să le spui oamenilor să aibă grijă și cu pandemia. După părerea mea oamenii vor avea lehamite și cred că numărul de cazuri va fi din ce în ce mai mare. Vom trece de 2500 de cazuri, spre 3000 de cazuri pe zi.”, a spus Marcel Ciolacu.

Cine a fost inițiatorul legii

Potrivit RomaniaTV, cel care a pus punctul pe I a fost deputatul independent Adrian Dohotaru, fost membru USR. Acesta a și depus legea la Senat, vineri 2 octombrie 2020. În acest act normativ se prevede că data alegerilor să fie în ziua de duminică, 14 martie 2021. De asemenea, perioada electorală a alegerilor începe la data de 13 ianuarie 2021. Potrivit articolului 4 din lege vor rămâne valabile listele de susținători ai partidelor politice. De asemenea, spune actul normativ “Termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență și ca alegător din străinătate (…) se încheie la data expirării termenelor prevăzute la art. 4 alin. (4) din Legea nr. 288/2015. Cu modificările și completările ulterioare, și art. 42 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare. Legea a fost adopată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.