Actualitate

Vineri, 7 august 2020, conturile Primăriei Capitalei au fost blocate

Data de 7 august 2020 este una neagră pentru Gabriela Firea. Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate.

Omul de afaceri Costică Constanda a reușit un lucru la care nu s-ar fi așteptat nimeni. A câștigat procesul cu PMB. Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate.

Vineri, 7 august 2020, conturile Primăriei Capitalei au fost blocate

Gabriela Firea nu mai știe pe unde să scoată cămașa. Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate. „Primăria Municipiului București a fost informată astăzi, 07 august, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului București, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul București prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria”, a transmis PMB. La rândul său, primarul general al Capitalei spune că acest lucru face ca marile investiții să fie puse în pericol.

Obiectivele de investiții sunt în pericol

”În acest moment, conturile Primariei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanta majoră pentru dezvoltarea Bucurestiului sunt puse in pericol. Ma refer aici la obiective de investitii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. (…) ”Este o situatie dificila pentru Bucuresti, trebuie sa punem în aplicare o sentinta definitiva și irevocabila a instantei, pronunțata în anul 2019, dupa procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie sa platim”, a declarat Primarul General Gabriela Firea.

Datoria către omul de afaceri reprezintă 20% din bugetul anual al Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei are mari probleme acum, întrucât datoria către omul de afaceri reprezintă 20% din bugetul anual al acesteia. ”Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București.Pentru a iesi din aceasta situatie de criza, voi supune din nou aprobarii CGMB, in urmatoarea sedinta, un proiect de hotarare care sa remedieze aceasta problema”, menționează PMB.

”Reamintim faptul ca, pentru a putea respecta sentința definitivă și irevocabilă în procesul cu Costică Constanda, Primarul General a supus spre aprobare, în patru ședințe succesive ale Consiliului General al Municipiului București, un proiect de hotarare prin sa se reduca suma totală datorată cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numarul total al consilierilor generali”, anunță Primăria Capitalei.

 

Advertisement

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: