Actualitate

Rafila a spus adevărul despre vaccinul anticoronavirus. Rezistă doar 17 zile

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a dat o declarație cu totul șocantă despre vaccinul anticoronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Chiar dacă vorbește despre vaccinul anticoronavirus, Alexandru Rafila a dat o declarație șocantă despre vaccinul anticoronavirus.

Rafila a spus adevărul despre vaccinul anticoronavirus. Rezistă doar 17 zile

Alexandru Rafila a spus totul despre noul vaccin împotriva coronavirusului.

Advertisment

„Chiar dacă vaccinul va fi autorizat în decembrie (…) este un drum care trebuie urmat și o organizare logistică care trebuie făcută. Eu aș vrea să îl rog pe domnul Tătaru… Decât să anunțe aceste termene, nu știu de ce tocmai decembrie va fi luna când acest vaccin va fi disponibil în România. Să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct.

Advertisment

Acest vaccin va necesita organizarea, împreună cu Ministerul Apărării și Departamentul pentru Situații de Urgență, a unor centre de vaccinare. Nu e posibil ca medicii de familie să vaccineze în mod tradițional oamenii. Pentru că acest vaccin, din momentul producerii până la vaccinare, rezistă doar 17 zile. El trebuie ținut la minus 80 de grade și în ambalajul cu gheață carbonică e păstrat doar 10 zile. Iar în 7 zile trebuie administrat. Or, să vaccinezi milioane de oameni într-un timp scurt este o mare provocare.

Dacă noi ar trebui să vaccinăm 7 milioane de persoane, vom avea nevoie de cel puțin 14 milioane de seringi, pentru că este un vaccin multidoză și asta necesită o logistică extrem de mare”, a declarat Rafila pentru digi24.ro.

Costurile în SUA sunt estimate la 10 miliarde de dolari

De asemenea, Rafila a spus că SUA s-au pregătit exemplar pentru vaccinul anti coronavirus. „În Statele Unite s-a discutat. Este cea mai mare provocare din punct de vedere al organizării probabil de după al doilea război mondial. Iar costurile în SUA sunt estimate la cel puțin 10 miliarde de dolari. Așa că domnul ministru ar trebui să catagrafieze populația care trebuie să fie vaccinată imediat. Și să stabilească zonele de organizare a centrelor de vaccinare și circuitul logistic. Dar mai ales personalul care va organiza acest lucru. Pentru că fără personal toate aceste lucruri n-au niciun fel de sens”, a subliniat Alexandru Rafila.

 

Advertisment
Advertisment