Actualitate

Alexandru Rafila, cea mai cruntă veste dată românilor

În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Alexandru Rafila a dat cea mai cruntă veste românilor.

A dat cea mai cruntă veste românilor. Medicul spune că va fi dezastru dacă în următoarele zile se vor înregistra în jur de 5000 de cazuri pe zi.

 Alexandru Rafila, cea mai cruntă veste dată românilor

Alexndru Rafila dă un avertisment îngrijorător tuturor românilor. „Dacă în următoarele trei zile vom avea tot așa, în jur de 5.000 de cazuri pe zi, să ne așteptăm ca în cursul săptămânii viitoare să asistăm la o creștere destul de accentuată de cazuri în terapiile intensive, ceea ce duce la apropierea de limita la care sistemul de sănătate este adaptat în acest moment. Mă refer la cele puțin peste 1.000 de paturi disponibile și cred că măsurile de reevaluare a capacităților de acordare a asistenței medicale trebuie rapid implementate”, a spus acesta la Antena 3.

Rafila spune că importantă este calitate testelor

Pe de altă parte, Rafila spune că mult mai important decât numărul de teste este calitatea acestora. „Noi am propus din partea comisiei științifice a Ministerului Sănătății să stabilim în țară trei patru centre de training și de control extern de calitate, adică să vedem dacă toate laboratoarele lucrează eficient. Sperăm să se implementeze acest sistem cât mai repede. Ar permite și creșterea capacității de laborator. (…) După ce se obține această stabilizare, sigur că trebuie să existe o așteptare legată de scăderea numărului. Un platou de 5.000 de cazuri pe zi este foarte mult pentru sistemul de sănătate, chiar pentru secțiile obișnuite de spital”, a declarat medicul Rafila.

Ce se întâmplă în România

Până pe data de 21 octombrie 2020, în România au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați. Față de ultima raportare, s-au înregistrat 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. Acestea sunt doar cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Din nefericire, în acest moment Alba a depășit Bucureștiul. Coeficientul a ajuns la 3,26 de infectări la mia de locuitori.

 

Tags
Close