Stil de viață

Trucuri incredibile în bucătărie

Bucătăria trebuie să arate ca în filme iar preparatele să fie ca la carte? Înseamnă că sfaturile noastre vă vor fi de mare ajutor. Iată câteva trucuri incredibile în bucătărie.

Ai nevoie de sfaturile bunicii pentru ca face totul ca la carte? Iată câteva trucuri incredibile în bucătărie.

Trucuri incredibile în bucătărie

Specialiștii ne avertizează să nu lăsăm niciodată condimentele decât la loc uscat și întunecat. Motivul? Lumina și căldura le va face să nu mai aibă aceeași aromă. Pune neapărat un dop de plută în vârful cuțitelor ca să nu te tai și așează-le în sertar. Dacă ai ars fundul prăjiturilor, nu te supăra și dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare. Iar dacă vrei fursecuri perfecte, răcește aluatul înainte de a-l coace.

Tortul se va tăia folosind doar un cuțit cald

Nu ai sucitor pentru a întinde aluatul? Folosește o sticlă de vin! Pentru ca tortul să se perfect, ia un cuțit cald. Ține busuiocul în apă cu rădăcinile, nu la loc cald. Nu în ultimul rând, pune apă fierbinte când mâncarea scade.  Potrivit adevarul.ro, dacă fierbeți leguminoase verzi, e important ca sarea să fie pusă de la început.

Altfel, veți risca să se înmoaie sau să crape. Vă plac ardeii copți? Trebuie să știți că aceștia nu se curăță sub apă. Dacă veți face asta, se va pierde cea mai parte a vitaminelor.  Puneți ardeii într-un vas acoperit împreună cu o mână de sare, până ce se răcesc. Apoi curățați folosind degetele umezite.

Puneți unt în apă când fierbeți paste

Veți scăpa de spuma formată de paste, dacă veți pune în apă  o bucățică de unt atunci când le fierbeți. Nu aveți voie să înțepați cu furculiţa sau cu cuţitul friptura care se află pe grătar. Motivul? Prin orificii se va scurge sucul. Pentru ca friptura de porc la tigaie sau cea de vită la grătar să fie cele mai gustoase, frecați-le bine înainte cu unt și cimbru. De asemenea, puiul va ieși extraordinar dacă îl veți unge cu unt proaspăt şi cimbru.

 

 

 

 

 

Tags

Close