Stil de viață

Rugăciunea la Cuvioasa Parascheva vă scapă de toate necazurile

An de an, pe data de 14 octombrie, întreaga creștinătate o cinstește pe Cuvioasa Parascheva. Rugăciunea la Cuvioasa Parascheva vă scapă de toate necazurile

Una dintre marile sfinte ale României, protectoarea Moldovei, cuvioasa Parascheva este cinstită cu evlavie anual pe 14 octombrie. Rugăciunea la Cuvioasa Parascheva vă scapă de toate necazurile.

Rugăciunea la Cuvioasa Parascheva vă scapă de toate necazurile

Potrivit istoriei, sfânta Parascheva a trăit în prima jumătate a veacului al XI-lea. Iar prima învățătură despre viața Sfintei se regăsește în “Cartea românească de învățătură” a mitropolitului Varlaam al Moldovei, Iași, 1643. Potrivit doxologia.ro. una dintre cele mai iubite sfinte ale României a văzut lumina zilei în Epivata, pe țărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol. Tradiția spun că părinții Sfintei Cuvioase Parascheva au fost oameni credincioși, scare au crescut-o pe Cuvioasă cu frică de Dumnezeu, Unul dintre frații Cuvioasei Parascheva, după ce a învățat carte, s-a călugărit sub numele de Eftimie și a fost ales episcop în localitatea Madite. Sfânta Parascheva și-a petrecut copilăria în casa părintească, sub atenta ocrotire a acestora.

Rugăciune la Cuvioasa Parascheva

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura. Nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii. Ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor. Care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu neso­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate. Iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre. Ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele. Dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne noua sănătate și viață ferită de toată răutatea. Și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor. Ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin”.

 

 

Tags

Close