Stil de viață

Rugăciune pentru împlinirea dorințelor din ziua Schimbării la față

6 august este o zi de mare însemnătate pentru întreaga creștinătate. Este sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului. Tradiția spune că cine va citi această rugăciune pentru împlinirea dorințelor, își va schimba viața.

Una dintre marile sărbători ale românilor, Schimbarea la Față a Mântuitorului se cinstește pe 6 august. Cine va citi această rugăciune pentru împlinirea dorințelor, va vedea puterea imensă a Mântuitorului.

Rugăciune pentru împlinirea dorințelor din ziua Schimbării la față

Pe 6 august toți creștinii slăvesc Schimbarea la față a Mântuitorului. Cine va citi această rugăciune pentru împlinirea dorințelor în această zi, va avea parte de mari minuni în viață. Sfinții părinți spun că semnificația acestei mari sărbători este vederea lui Dumnezeu.

Tradiția spune că pe muntele Tabor, atunci când Iisus se ruga, apostolii au avut parte de un moment unic. Chipul lui Iisus s-a transformat. Hainele lui erau albe ca zăpada, iar fața strălucea asemenea soarelui. Mai mult, apostolii au văzut cum doi bărbați stăteau de vorbă cu Mântuitorul despre patimile sale și moartea sa în Ierusalim. Erau marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise și Ilie.

Iată care este textul rugăciunii 

„Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi Petru, Iacov și Ioan. Aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi. La ceas de mare sărbătoare, te rog, Doamne Iisuse.

Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină. Ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare. Când grijile mă sufocă. Când nu mai am spor în munca mea. Când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie. Iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții. Să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.

 

Tags
Close