Stil de viață

Ouăle de Paște vă scapă de ghinioane. Ce trebuie să faceți cu coaja acestora

Sâmbăta Mare este o zi plină de tradiții și obiceiuri, care trebuie respectate întocmai. Ce trebuie să faceți cu coaja ouălor de Paște pentru a scăpa de probleme.

Țineți cont de tradițiile din Sâmbăta Mare și Paști. Tot ce trebuie să faceți cu coaja ouălor de Paște, pentru a alunga ghinionul definitiv.

Ouăle de Paște vă scapă de ghinioane. Ce trebuie să faceți cu coaja acestora

Potrivit tradiției, în Sâmbăta Mare femeile vor face ultimele feluri de mâncare și vor avea grijă ca locuința să arate impecabil. Nu dormiți în această zi, altfel atunci când se deschid cerurile Domnul să poată privi în sufletul vostru. Și astfel, să vă împlinească toate dorințele. De asemenea, după ce veți tăia mielul, pentru ca toată familia să fie sănătoasă resturile și oasele se îngroapă la rădăcina unui măr.

Nu vă împiedicați în noaptea de Înviere

Tot tradiția spune că oricine trebuie să poarte un lucru nou de Paști, aceasta fiind ultima zi în care se mai îmbracă haine de doliu. Aveți grijă când mergeți la Înviere. Dacă se întâmplă să vă împiedicați, înseamnă că anul acela va fi plin de probleme. Pentru a fi ferit de durerile de dinți, e bine ca atunci când bat clopotele de Înviere, să țineți o bucată de fier între dinți.

Totodată, ouăle de Paște se știe că vă scapă de ghinioane, dacă veți îngropa coaja lor în pământ. Iar fetele necăsătorite care păstrează cojile lor se vor căsători mult mai repede. În coșul care va fi dus la slujba de Înviere pentru a fi sfințit trebuie să puneți un ștergar nou dar și o lumânare albă aprinsă. De asemenea, nu trebuie să lipsească ouăle, cozonacul, pasca, slănina, zahăr, făină. Dar și vin și o ramură de busuioc. Din cele mai vechi timpuri se crede că în noaptea de Înviere cerurile se deschid. Iar sufletele celor trecuți în neființă vin în casa în care au locuit.