Stil de viață

Nu vom putea face față căldurilor din luna august. Se topește pământul

Vara toridă, spun meteorologii, începe abia acum. Ne așteaptă un august fierbinte și se pare că nu vom putea face față căldurilor.

Reclama

Potrivit specialiștilor de la meteorologie și hidrologie, în acest august, nu vom putea face față căldurilor care vor veni.

Nu vom putea face față căldurilor din luna august. Se topește pământul

Temperaturile caniculare abia acum încep. În august nu vom putea face față căldurilor, iar pământul pare că se va topi. Acestea sunt veștile pe care ni le dau specialiștii de la meteorologie și hidrologie. Asta pentru că luna august a anului 2020 va fi cea mai călduroasă din ultimii 10 ani.

Reclama

Valul mare de căldură va veni din Nordul Africii și va cuprinde toate partea de sud a Europei, inclusiv România. Drept urmare, au fost date avertizări multor state ale lumii, printre care Serbia, Ungaria, Spania, Franța și Croația. În unele dintre acestea deja au intrat în vigoare coduri galbene și portocalii.

Urmează cea mai călduroasă lună august din ultimii 10 ani

Specialiștii spun că în România temperaturile vor depăși în marea majoritate 35 de grade Celsius, dar vor fi zile în care acestea vor ajunge spre 40 de grade Celsius. Cât despre ploi, specialiștii spun că vom avea de așteptat la acest capitol.

Cum ne protejăm de caniculă

Pentru a ține căldura departe, acoperiți ferestrele de soare folosind jaluzele, draperii sau obloane. Nu ieșiți din casă pentru a expune limitarea la soare. Mâncați ușor în timpul zilei și evitați consumul de sare. Beți multă apă și evitați băuturile alcoolice.

Purtați haine cât mai deschise la culoare, lejere și protejați-vă fața și capul cu pălării cu boruri largi. Nu lăsați animalele și copiii în automobile închise. Consumați cât mai multe alimente bogate în magneziu și potasiu. În caz de arsuri, care se manifestă prin piele înroșită, bășici, febră, durere de cap, consultați de urgență un medic.

 

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close