Stil de viață

Idei de meniu pentru Săptămâna Patimilor

Sfinții părinți ne învață că în Săptămâna Patimilor, adică perioada de la florii până în Sămbăta cea Mare, creștinii trebuie să ajuneze până seara. Iată câteva idei de meniu care vă vor fi de mare folos.

Advertisment

În Săptămâna Patimilor, orice credincios trebuie să consume, potrivit tradiției, doar mâncăruri de post. Iată câteva idei de meniuri.

Idei de meniu pentru Săptămâna Patimilor

A posti nu înseamnă a suferi de foame, tocmai de aceea în Săptămâna Patimilor se recomandă să consumați zilnic fructe. Dar nu trebuie să vă lipsească din meniul zilnic nici legume, cereale, nuci și semințe pentru a putea primi necesarul de proteine.

Advertisment

O ciorbă de lobodă poate fi un dejun excelent

Ca variantă de mic dejun, în Săptămâna Patimilor ați putea consuma germeni de ovăz fierți cu fructe proaspete. De asemenea, specialiștii vă recomandă musli cu suc proaspăt de citrice sau salată de fructe proaspete, unt de arahide. Dar și magiun de prune, pastă de linte. Iar pâinea cu secară este cu adevărat excepțională.

Advertisment

Ghiveciul de legume, o opțiune foarte bună pentru cină

De asemenea, pentru dejun puteți opta între ciorbă de lobodă cu borș de legume cu germeni de grâu sau de ovăz, salată de crudități cu semințe de dovleac. Sau puteți alege orez fiert cu salată de crudități, mâncare de fasole verde/galbenă, andive, spanac. Nu ratați un avocado proaspăt cu salată verde și zeamă de lămâie sau un cartof copt în coajă, legume înăbușite, supă de linte, humus sau fasole bătută. Nu în ultimul rând, cina ar putea fi alcătuită din ghiveci de legume. Excelentă este și supă cremă de legume sau mâncarea de leurdă/ștevie/spanac cu usturoi verde și mămăliguță.

 

Advertisment
Advertisment