Stil de viață

Grătar în Postul Paștelui? Încearcă-l pe cel de legume și vei avea o surpriză

Suntem în Postul Paștelui și parcă ți-e dor de mirosul grătarului? Încearcă-l pe cel de legume și vei avea o surpriză!

Advertisment

Crezi că dacă nu sfârâie carnea în Postul Paștelui nu vei fi fericit? Încearcă un grătar din legume și nu îi vei uita niciodată gustul. Iată ce legume poți folosi.

Grătar în Postul Paștelui? Încearcă-l pe cel de legume și vei avea o surpriză

Vrei să consumi cartofi cu un gust unic? Atunci pune-i pe grătar, dar înainte freacă-i puțin cu ulei de măsline și pune sare și piper. În ceea ce privește sparanghelul, pe drept cuvânt a fost numit regele legumelor la grătar. Încearcă să-l consumi cu mujdei de usturoi și vei avea o mâncare excepțională. Odată ce o vei pune pe grătar, ceapa va fi nu doar moale, ci și dulce, iar dovlecelul este delicios dacă îi vei marina într-un sos iute înainte de a-l pune pe grill.

Advertisment

Ardei gras la grătar? Întotdeauna pentru că este o nebunie! Nu uita de vinete, pe care le tai în rondele de circa 2 cm grosime și înainte de a le pune la grătar le cufunzi într-o marinată obținută din oțet balsamic, usturoi, busuioc și ulei de măsline. Fantastică la grătar este și fasolea verde, iar după ce s-a făcut o combini cu ulei de măsline, sare, puțin piper și bineînțeles, mujdei de usturoi.

Advertisment

Cel mai bun pilaf de post este cel călugăresc

Vă e dor de un pilaf ca cel pe care îl făcea bunica în copilărie? Nu vă trebuie carne, pentru că aveți acum la îndemână rețeta celui mai bun pilaf de post, făcut ca la mănăstire. Iată ce trebuie să faceți. Pentru a obține deliciosul pilaf, aveți nevoie de 1 cană cu orez, 2 căni cu apă, 1 ceapă medie, 1 morcov, 1 roșie medie. Dar și 1 felie de țelină, 50 g ciuperci feliate, 1 ardei gras, 1 cățel de usturoi, 2 linguri cu ulei vegetal, ½ dovlecel feliat (opțional), sare și piper după gust.

Toate legumele se taie bucățele, apoi se spală cât mai bine orezul. Turnați ulei într-o oală, apoi căliți ceapa, ardeiul gras și usturoiul. Lăsați două-trei minute apoi puneți și restul legumelor, apoi condimentele. Peste toate acestea adăugați orezul și lăsați puțin la călit, dar aveți grijă să amestecați continuu timp de trei minute. Ulterior, turnați apă și lăsați preparatul să fiarbă la foc mic până obervați că orezul este moale.

 

 

Advertisment
Advertisment