Fiți atenți cum vopsiți ouăle de Paște. Alegeți vopseaua de ouă cu cel mai puțin conținut de aditivi
Zilele până la momentul vopsirii ouălor pentru Paște sunt numerate, iar specialiștii dau un avertisment. Alegeți vopseaua de ouă cu cel mai puțin conținut de aditivi
Alegeți vopseaua de ouă cu cel mai puțin conținut de aditivi. Pentru că s-ar putea să vă treziți cu o infecție toxico-alimentară.
Fiți atenți cum vopsiți ouăle de Paște. Alegeți vopseaua de ouă cu cel mai puțin conținut de aditivi
Specialiștii spun că cele mai multe vopseluri de ouă coțin mult plumb, oxizi de cupru, staniu sau aluminiu. Aceste substanțe se pot infiltra în albușul sau gălbenușul ouălor. În acest caz, persoana care le consumă se poatre trezi cu intoxicați grave. De aceea, se recomandă ca atunci când cumpărați vopseaua de ouă să citiți cât mai bine ambalajul. Doar așa veși evita să o achiziționați pe cea cu multe E-uri și aditivi. Dacă observați că vopseaua se ia pe degete, spălați-vă imediat pe mâini și nu consumați alte produse. Atenție! Ouăle vopsite nu se păstrează mai mult de 5-7 zile, cu condiția să fie ținute la frigider.
Cele mai bune ingrediente naturale pentru a vopsi ouăle
Vreți să vopsiți cele mai frumoase ouă de Paște, dar în același timp să folosiți produse naturale 100%? Atunci, ați făcut cea mai bună alegere. Dacă veți folosi coji de ceapă galbenă (două căni) pe ouă albe, veți avea culoarea portocalie, iar pe ouăle maro va ieși roșu. De asemenea, vopseaua obținută din ceapă roșie va ieși roșu pe ouăle albe și mov pe cele maro.
Dacă veți vopsi ouă albe cu varză roșie veți obține albastru, iar pe ouă maro, verde. Paprika folosită pe ouă albe se va transforma în culoare galbenă, iar pe ouăle maro va fi portocalie. Dacă vreți să obțineți verde deschis, folosiți spanac pe ouă albe, iar pe ouăle maro veți avea un superb verde închis. Nu în ultimul rând, fructele de pădure închise la culoare (mure, afine) se vor transforma în albastru pe pe ouă albe și violet pe ouă maro.