Stil de viață

Feriga cel mai bun prieten al celor care suferă de varice

Dă un farmec cu totul aparte locuințelor și birourilor, feriga este și cel mai bun prieten al celor care suferă de varice.

Înzestrată cu substanțe active importante precum filicină, aspidinol, albaspidină, feriga este recunoscută pentru proprietățile sale asupra sănătății. Și totodată un bun prieten al celor care suferă de varice.

Feriga cel mai bun prieten al celor care suferă de varice

Dați prin mașina de tocat frunze proaspete de ferigă, astfel încât să rezulte un fel de terci. Se prepară un amestec dintr-un pahar de 100 ml plin cu acest terci și 100 ml de lapte acru. Amestecul rezultat se aplică în strat uniform pe suprafața afectată de varice. Tratamentul durează trei-patru zile. După o pauză de o săptămână, tratamentul poate fi repetat. Feriga este de mare ajutor și pentru cei care au hemoroizi. Potrivit unui vechi remediu, se sapă o rădăcină de ferigă, se spală foarte bine și se scoate inima acesteia, adică acea parte gălbuie, distinctă de coajă. Se pune la uscat și apoi se macină, transformându-se în făină. Ulterior se cerne și se amestecă cu untură topită de porc sau cu seu de oaie și se obține o alifie. Aceasta se folosește după fiecare scaun și igienă riguroasă.

Siropul de ferigă înlătură viermii intestinali

Potrivit reaitatea.net. în cazul viermilor intestinali, se folosește siropul de ferigă. Modul de preparare este următorul. Preparați un decoct dintr-o lingură cu rizomi de ferigă răzuiți și 100 ml apă. Peste acesta adăugați 100 g zahăr și mai fierbeți încă zece minute. Administrați dimineața, pe stomacul gol, o lingură în două reprize, la interval de 15 mi­nute. După două ore, folosiți 30 g de sare amară sau două linguri cu ulei de ricin, pentru evacuarea vier­milor paralizaţi. Feriga dulce are proprietăți laxative și înlătură și gastrita. În acest sens, se recomandă consumul zilnic a unei căni cu ceai de ferigă dulce, preparată astfel. Două lingurițe cu frunze se pun în 200 ml apă clocotită și se lasă la infuzat 20 de minute. Ulterior, se strecoară și se îndulcește cu miere. Poțiunea se consumă seara, înainte de culcare.

 

 

Tags
Close