Dulciuri irezistibile de Crăciun care nu vă îngrașă
Mitul dulciurilor care îngrașă nu mai există. Există o mulțime de dulciuri irezistibile de Crăciun care nu vă pun silueta în pericol.
Vă gândiți cu groază că veți ieși cu colăcei din sărbătorile de iarnă? Sunt multe dulciuri irezistibile de Crăciun care nu vă îngrașă.
Dulciuri irezistibile de Crăciun care nu vă îngrașă
Puteți consuma dulciuri de sărbătorile de iarnă, fără să aveți nici cel mai mic stres că vă vor afecta silueta. Un exemplu în acest sens este un desert fenomenal, grapefruit în sos de whisky. Pentru a-l prepara aveți nevoie de 3 grapefruit roz, roșu și alb, 50 g zahăr, 4 linguri cu miere, 50 ml whisky, frunze de mentă pentru decor. Se curăță de coajă și pielițe fructele. Se pun 150 ml apă la fiert împreună cu zahărul. Se lasă la fiert 10 minute până când siropul se îngroașă puțin. Separat se pune mierea pe foc și se lasă să fiarbă până devine maronie și începe să se caramelizeze. Se îndepărtează tigaia de pe foc și se adaugă whisky-ul. Se adaugă peste siropul de zahăr și se ține pe foc până începe să clocotească. Se toarnă sosul de whisky peste grapefruit și se lasă să se răcească.
Pere în sos de vin
Un alt desert care vă poate satisface dorința de dulce sunt perele în sos de vin. Aveți nevoie de 6 pere tari, 900 ml vin roșu de țară, 8 linguri cu zahăr, 2 batoane de scorțișoară, 2 steluțe de anason, 3 fâșii coajă de portocală, 2 fâșii coajă de lămâie. Se spală perele, se decojesc. Într-un vas mai înalt se pune vinul împreună cu zahărul și se așează pe foc amestecând continuu până ce acesta se topește. Când începe să clocotească se așează ușor perele și se lasă să fiarbă 20 de minute. Se pun batoanele de scorțișoară. După zece minute se pun cojile de portocală, lămâie și steluțele de anason. Se lasă la fiarbă la foc potrivit. Se înțeapă perele cu o scobitoare și când sunt bine pătrunse se scot pe un platou. Se lasă să se răcorească puțin, se pun pe un platou și deasupra se toarnă sosul.
Desert cu banane și cafea
Dacă vă plac bananele, puteți face un excepțional desert din aceste fructe, combinare cu cafea. Aveți nevoie de 4 banane, 15g cafea instant, 30 g zahăr brun, 250 g chefir, 15 g alune. Se decojesc și se taie felii jumătate de banană, restul se pasează cu furculița. Se dizolvă cafeaua în 15 ml apă fierbinte și se amestecă cu banalele pasate. Se pune cu lingura puțin amestec în recipiente, apoi se presează zahăr, un strat de chefir și se repetă procesul până se termină toate ingredientele. Peste ultimul strat de chefir se pun felii de banane și se presară alunele. Preparatul se servește rece.