Stil de viață

A decedat Olivia de Havilland, actrița din ”Pe Aripile Vântului”

Legendara actriță a decedat la venerabila vârstă de 104 ani.

Debut fulminant la Hollywood

Olivia de Havilland a decedat în data de 26 iulie 2020, la Paris, oraș în care trăia din 1953.

Născută la Tokyo, la 1 iulie 1916, Olivia de Havilland a devenit celebră după ce ajucat în ”Captain Blood”, în 1935, alături de Errol Flynn.

Actrița a ajuns în atenția regizorilor care căutau actori pentru ecranizarea romanului ”Pe Aripile Vântului”. A fost distribuită în rolul Melaniei Hamilton, verișoara lui Ashley Willkes (jucat de Leslie Howard )

Deși personajul ei moare în film, Olivia de Havilland a văzut cum toți actorii din ”Pe Aripile Vântului” au murit de tineri

Olivia de Havilland a jucat în 49 de filme, în perioada 1935-1988, fiind nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar (rolul Melanie Hamilton). A reușit să obțină două premii Oscar în 1946 și 1948, urmate de alte nominalizări.

Totuși,  Olivia de Havilland  a rămas în conștiința publicului în rolul Melanie Hamilton. Personajul a fost virtuoasa soție de proprietar sudist al unei plantații de bumbac.

În film, Melanie, trezește respectul tututor, în ciuda disperării personajului principal, Scarlett O Harra.  Jucat de Vivien Leigh, personajul o ura fiindcă Ashley a luat-o pe Melanie de soție.

Ca un paradox, deși personajul ei a murit în film, în realitate, toți actorii au murit la vârste tinere. În numeroasele interviuri, Olivia de Havilland a spus că a văzut de foarte multe ori filmul ”Pe Aripile Vântului”, dar nu s-a plictisit niciodată.

Actrița Olivia de Havilland a fost alături de Kirk Doulglas, cel mai longeviv actor de la Hollywood.

Cu Olivia de Havilland, a decedat ultima actriță din ”Hollywood Golden Age”, epoca de aur a Hollywood-ului.

Tags

Close