Stil de viață

Din ce sunt făcuți crenvurștii? Producătorii nici că vor să se afle, mulți NU mai consumă așa ceva când află ce conțin

Foarte multe persoane consumă crenvurști, însă puțini sunt cei care știu din ce sunt făcuți. Producătorii țin informațiile „la secret”, pentru că multe persoane aleg să nu mai consume acest produs, după ce află ce conține.

Advertisment

Crenvurștii provin din Germania și, atunci când a apărut, era un aliment care nu dăuna sănătății consumatorului. În timp însă, situația s-a schimbat, iar acum sunt o bombă pentru corpul tău. Iată din ce sunt făcuți crenvurștii.

Crenvurștii puși într-o chiflă de pâine poartă denumirea de hot-dog și se numără printre primele tipuri de fast-food apărute în lume. Dacă ți-am stârnit interesul și acum te întrebi din ce sunt făcuți crenvurștii, ei bine, răspunsul te va lua prin surprindere! Aceștia sunt preparați din resturi de carne de porc extrase din piele și oase, copite și coadă, la care se pot adăuga și alte tipuri de carne, precum pui sau curcan.

Advertisment

Din ce sunt făcuți crenvurștii? Pe lângă resturi, un condiment îți poate pune sănătatea în pericol

Mai mult decât atât, resturile de origine animală sunt amestecate cu apă și o serie de conservanți nocivi, arome și coloranți. Apoi, ingredientele se amestecă până când se omogenizează și totul devine o pastă de culoare roz.

Advertisment

Deși denumim acest produs rezultat „carne”, o facem involuntar și, deopotrivă, incorect! De fapt, pasta este un aliment procesat mecanic și datorită ingredientelor din care este făcută este mult mai ieftină decât carnea.

Totodată, pentru a da volum crenvurștilor, se mai adaugă și alte substanțe, substanțe care, consumate în cantitate mare, duc la îngrășare, la deteriorarea sistemului circulator și la multe alte afecțiuni. Pe lângă cele menționate anterior, în crenvurști se mai pun și amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare, în funcție de rețeta fiecărui producător.

 

Advertisment
Advertisment