Stil de viață

Dezastru. Vom ajunge la 10.000 de cazuri pe zi . Când va fi asta a spus Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a dat o veste șocantă. Vom ajunge la 10000 de cazuri pe zi.  Când va fi asta.

Alexandru Rafila a dat o veste șocantă. Vom ajunge la 10000 de cazuri pe zi.  Când va fi asta.

Dezastru. Vom ajunge la 10.000 de cazuri. Când va fi asta

Numărul celor care se îmbolnăvesc de coronavirus crește de la o zi la alta. Potrivit RomaniaTV, medicul Alexandru Rafila spune că în curând vom ajunge la 10.000 de cazuri. El crede că acest lucru e foarte posibil să se întâmple la sfârșitul lunii decembrie. ”Spuneam că această creștere, cazurile noi care apar, aduc la rândul lor alte cazuri noi, tot mai multe. Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra un număr cu 5 cifre, deci cel puțin 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat Rafila, la Digi 24.

Se va muri pe rupte

Odată ce acest lucru se va întâmpla nu vor mai exista locuri la terapie intensiă și se va muri pe rupte. Medicul susține că la un număr de 10.000 de cazuri pe zi, capacitatea terapiei intensive va fi depășită, iar acest lucru are consecință directă mortalitatea. „Nu vreau să mă gândesc la terapie intensivă, nu vreau să vă dau nicio cifră. Dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este depășită, iar asta are consecință directă ceea ce privește mortalitatea. Nici nu vreau să descriu scenariul din Cehia.

Noi avem 300 la 100.000 de locuitori incidența cumulată în ultimele 14 zile, Cehia se apropie de 1.500, deci de trei ori mai multe cazuri. Noi avem o mortalitate undeva în jur de 6%, Cehia a depășit 12%. Are un sistem de sănătate mai robust decât în România. Asta demonstrează că, la un moment dat, când numărul de cazuri determină internări de cazuri la terapie intensivă și lucrul acesta blochează practic accesul la servicii de terapie intensivă calificate, mortalitatea crește”, a continuat prof. Alexandru Rafila.Pe de altă parte,

 

 

 

Tags

Close