Stil de viață

De ce trebuie să le dați copiilor cu mir pe frunte

Dumnezeu v-a împlinit cel mai mare vis și ați devenit părinți, iar mai nou, priviți cum micuțul vostru este creștinat? Iată de ce sfinții părinți le dau întotdeauna bebelușilor cu mir pe frunte.

Imediat ce este creștinat, sfinții părinți îi dau copilului cu mir pe frunte. Iată de ce trebuie să faceți acest lucru și cât de folositor îi va fi micuțului.

De ce trebuie să le dați copiilor cu mir pe frunte

Tradiția creștină spune că atunci când copilul este creștinat și uns cu mir pe frunte, primește darurile lui Dumnezeu. De asemenea, se consideră că din acel moment inima celui mic va fi pentru totdeauna deschisă spre credință. V-ați întrebat vreodată de ce este mirul atât de special?

În mir se află 39 de arome din flori, dar și plante și rășini

Potrivi sfinților părinți, în mir, acest ulei cu incredibile proprietăți se află nu mai puțin de 39 de arome din flori. Dar și plante și rășini, toate cu uriașe virtuți pentru sănătate. Sigur că rețeta completă nu va fi spusă niciodată, însă se știe că printre ingrediente se numără smirna și tămâia. Totodată, mirul mai conține și ulei de mentă, ulei de eucalipt și ulei de măsline.

Alungă blestemele și bolile

Potrivit libertateapentrufemei.ro, mirul cu care este uns micuțul la botez are puteri de-a dreptul miraculoase. Alungă toate bolile, dar și blestemele și sărăcia. Sfântul și marele mir este folosit doar la botez, în rest preoții folosesc ulei aromat. Nu în ultimul rând, mirul este utilizat pentru ungerea copiilor bolnavi, în speranța că aceștia își vor recăpăta sănătatea.

Mirul de la botez se folosește doar în ocazii speciale

Credincioșii trebuie să știe că mirul de la botez se folosește doar în ocazii speciale. Cât privește miruirea cu acest mir, aceasta nu se face în toate bisericile ortodoxe din lume. În Grecia sau Rusia nu se folosește. Pe de altă parte, există unele parohii din Moldova unde marele mir este utilizat în toate duminicile.

 

Tags
Close