Stil de viață

Daniel Tammet, băiatul considerat geniul secolului

S-a născut cu epilepsie, dar într-o zi s-a vindecat spre uimirea medicilor. O poveste incredibilă a Daniel Tammet, considerat geniul secolului.

A venit pe lume cu o boală foarte gravă, dar după ce a scăpat de această maladie a căpătat un nivel de inteligență ieșit din comun. Iată povestea lui Daniel Tammet, considerat geniul secolului.

Daniel Tammet, băiatul considerat geniul secolului

Diagnosticat de cercetători cu savantism, o maladie foarte rară caracterizată prin inteligență excesivă, care se aseamănă foarte mult cu autismul. Daniel Tammet a văzut lumina zilei la 31 ianuarie 1979. Din nefericire însă a avut o copilărie care l-a marcat pentru restul vieții. Pentru că s- născut cu una dintre cele mai grave boli ale lumii: epilepsia. Până la vârsta de patru ani crizele specifice bolii s-au repetat obsesiv. Într-o zi în viața copilului s-a întâmplat ceva ieșit din comun. Crizele de epilepsie au dispărut iar creierul său a suferit modificări uriașe. Nivelul său de inteligență a devenit unul foarte mare, iar percepțiile modificate dramatic.

A făcut calcule în minte de la vârsta de 4 ani

Potrivit www.independent.co.uk, Daniel susține că a fost capabil să rezolve calcule imense în minte de când avea doar patru ani: „Văd numerele, dar nu le văd. E straniu. Văd imagini forme și modele. Aproape ca un pătrat, dar cu textura unor picături de ploaie, pulsări aproape. Ceva care se reflectă, arată aproape metalic, poate ca un puls de lumină”. Poate suna absurd ceea ce afirmă Daniel, însă dacă e adevărat acest lucru ar putea distruge orice fel de teorie științifică. Și lucrurile incredibile despre ceea ce poate face acest tânăr nu se opresc aici. Creierul său reușește zi de zi să facă ceva aproape magic: pare să execute comenzi matematice, fără ca el să trebuiască să gândească. Și de parcă toate aceste lucruri nu ar fi de ajuns, Daniel este de asemenea și un vrăjitor al cuvintelor. Știe nouă limbi străine și reușește să învețe orice altă nouă limbă străină în doar o săptămână, apoi o vorbește fluent.

 

Tags
Close