Stil de viață

Cele mai noi descoperiri în lumea medicală

Corpul uman este un mecanism extrem de complex care continuă să uimească lumea științifică. Iată câteva din cele mai nou descoperiri în lumea medicală.

Zi de zi medicina se dezvoltă, iar medicii ajung să facă lucruri cu adevărat incredibile. Cele mai noi descoperiri în lumea medicală.

Cele mai noi descoperiri în lumea medicală

Printre cele mai noi descoperiri se numără și cea a fructozei. O glucidă simplă, pe care organismul o poate folosi ca sursă de energie. Potrivit ultimelor descoperiri medicale, în acest moment fructoza nu se găsește doar în fructe și legume neprocesate, ci poate fi produsă și de creier. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Yale atunci când există un exces de glucoză, procesele care o sintetizează devin saturate. Astfel corpul transformă glucoza în fructoză.

A apărut diabetul de tip 3

Potrivit descopera.ro , un alt studiu recent descoperit denumit de oamenii de afaceri diabet tip 3, face referire la rezistența la insulină. Studiul s-a făcut pe o serie de șobolani care atunci când li s-a blocat acțiunea insulinei la nivelul creierului au devenit dezorientați. Comportament asemănător cu al persoanelor care suferă de Alzheimer.

O frunză de spanac a fost transformată în țesut cardiac uman

Spanacul are niște proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii cu totul excepționale. Astfel, s-a descoperit că extractele din spanac au capacitatea de a scădea ritmul de multiplicare a celulelor canceroase. De asemenea, acesta previne apariția cancerului la sân și de prostată. O uluitoare descoperire care în timp ar putea ajuta la repararea organelor degradate ale pacienților care au suferit atacuri de cord. Această descoperire vine după ce tot oamenii de știință au reușit să creeze ţesut uman la scală largă cu ajutorul imprimantelor 3D. Din nefericire, ţesutul de dimensiuni reduse este mult mai greu de realizat din cauza vaselor de sânge extrem de fine care sunt vitale pentru sănătatea acesteia. Potrivit echipei de cercetători, aceastăm metodă ar putea fi utilizată pentru repararea diferitelor tipuri de ţesut ale corpului. 

 

Tags
Close