Cele mai mari greșeli atunci când pregătiți o cafea
Probabil nu există persoană care să nu fie îndrăgostită de mirosul cafelei de dimineață. Chiar și așa, oare câți dintre noi știm dacă facem sau nu bine cafeaua care ne atât de dragă? Iată care sunt cele mai mari greșeli când pregătiți o cafea.
Nu există dimineață perfectă fără o cafea pe măsură. Dar pentru aceasta să fie ca la carte, trebuie să știți care sunt cele mai mari greșeli când pregătiți o cafea.
Cele mai mari greșeli atunci când pregătiți o cafea
Pentru o cafea așa cum o fac profesioniștii, sub nici o formă nu e indicat să cumpărăm cafeaua gata măcinată. Și asta pentru că aceasta va prelua din mirosurile din jur. Mai mult decât atât, cafeaua nu este bună pentru consum, dacă nu îi veți simți mirosul.
Nu folosiți decât apă filtrată
O altă mare greșeală este folosirea apei de la robinet, de aceea este indicat să folosim apa filtrată. Asta dacă vreți o cafea cu un gust deosebit. Tot greșeală este și faptul că foarte puține persoane folosesc corect raportul dintre apă și cafea. Rețeta ideală este de 2 linguri cu cafea la 200 ml apă.
Se folosește apă la temperatura de 95 de grade
De asemenea, atunci când preparați o cafea, trebuie să folosiți apa la temperatura de 95 grade. Cum faceți asta? Aduceți apa la punctul de fierbere, apoi stingeți focul și lăsați să stea în jur de 30 de secunde. Nu în ultimul rând, trebuie să știți că pentru a păstra cafeaua, trebuie să o țineți departe de căldura excesivă și de umiditate.
Fiți atenți unde depozitați cafeaua
În altă ordine de idei, trebuie să fiți foarte atenți unde depozitați cafeaua, pentru că aerul, lumina și căldura pot fi cei mai mari dușmani ai acesteia. De aceea, nu depozitați cafeaua în ambalaj de plastic sau recipiente ruginite. Asta dacă nu vreți să consumați cafea cu gust metalic. Dacă vreți să păstrați cafeaua la vedere, folosiți un recipient opac.