Stil de viață

Când cad Floriile în acest an. Ce tradiții și obiceiuri vă vor fi de folos

În acest an, Duminica Floriilor se sărbătorește în data de 25 aprilie. Iată ce tradiții și obiceiuri trebuie ținute pentru a avea noroc tot anul.

Ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecte orice  creștin pe data de 25 aprilie, când se va sărbători Duminica Floriilor. Astfel, veți avea parte de tot binele.

Când cad Floriile în acest an. Acestea sunt tradițiile de care trebuie să țineți cont

În fiecare an, de Duminica Floriilor, credincioșii cinstesc intrarea Domnului în Ierusalim. Iisus este primit cu flori și ramuri de măslin ca un împărat: „Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine în numele Domnului!”. Potrivit tradiției, creștinii vor aduna ramuri de salcie pe care le duc la biserică ca să fie sfințite de preoți. Acestea se vor așeza ulterior la icoane, iar toți cei ai casei sunt feriți de boli. În această zi e important să fie aerisite toate hainele, dar și obiectele din locuință. Pentru ca fetele să-și atragă ursitul, e bine ca acestea să-și scoată zestrea la soare.

Cine se încinge cu florile va fi salvat de boli

Tot tradiția spune că toți credincioșii prind florile sfințite la intrare, pentru a fi protejați de tot ce este rău. La rândul lor, cei bolnavi se încing cu florile pentru a fi salvați de boli. Fetele care își pun crenguțele de salcie sub pernă vor avea toate șansele să se căsătorească în acel an. Dar florile se mai pun și la vie sau la stupi, pentru ca albinele să fie binecuvântate. În ziua de Florii nu are nimeni voie să se spele pe cap, pentru că va albi mai repede. Dacă totuși nu aveți încotro, atunci folosiți apă sfințită. Persoanele care se împărtășesc de Florii se crede că își va împlini orice dorință. Odată cu Duminica Floriilor încep în toate bisericile slujbele speciale numite denii. Acestea amintesc de toate momentele din viața lui Hristos.