Stil de viață

Bicarbonatul de sodiu șterge urmele de oxidare de pe argint

Pentru a îngriji corespunzător bijuteriile, nu e nevoie să mergeți la bijutier sau să apelați la tot felul de tehnici speciale de curățare. Bicarbonatul de sodiu șterge urmele de oxidare de pe argint.

Bijuteriile vă pot oferi ani de bucurie și pot deveni o moștenire de familie.  Bicarbonatul de sodiu șterge urmele de oxidare de pe argint.

Bicarbonatul de sodiu șterge urmele de oxidare de pe argint

Din cele mai vechi timpuri, doamnele și domnișoarele și-au curățat argintul folosind o metodă simplă. Apa și detergentul de vase care nu conține amoniac și fosfați. Un bun înlocuitor al soluțiilor pentru curățarea argintului este și bicarbonatul de sodiu, în amestec cu apa. Acesta are și rolul de a nu-l decolora. Ștergeți bijuteriile cu o cantitate mică de produs, folosind o lavetă moale. Pentru obiecte cu detalii, sau obiecte gravate sau inscripționate, poți folosi o periuță de dinți curată cu peri moi. Pentru a curăța canelurile și crăpăturile. După ce ați terminat de curățat, clătiți bine bijuteriile din argint cu apă și uscați folosind o lavetă curată.

Frecați cu ulei de măsline și suc de lămâie

Potrivit metaphora.ro. tot pentru a face bijuteriile din argint să strălucească, amestecați într-un recipient o jumătate de cană cu suc de lămâie cu o linguriță cu ulei de măsline. Introduceți o lavetă de microfibră în soluție, ștergeți bine, apoi lustruiți. După ce ați terminat, clătiți cu apă și uscați. Pentru argintul oxidat, de ajutor vă este și o soluție obținută din oțet alb și bicarbonat de sodiu. Realizați un amestec dintr-o jumătate de cană cu oțet alb și două linguri cu bicarbonat de sodiu. Introduceți argintul oxidat în soluție și lăsați să stea aproximativ trei ore.

Dacă observați un efect efervescent, nu vă faceți probleme, pentru că e absolut normal. Clătiți și uscați, după ce ați terminat de curățat. Pentru bijuteriile de argint care sunt foarte murdare, folosiți un amestec obținut din bicarbonat de sodiu, sare și apă fierbinte. Acoperiți o tavă din sticlă cu folie de aluminiu, așezând partea fără luciu a foliei în jos. Așezați bijuteriile de argint pe folia de aluminiu, apoi turnați apă fierbinte pe acestea până când sunt complet acoperite. Ulterior, adăugați două linguri cu sare și două linguri cu bicarbonat de sodiu.

 

 

Tags
Close