Anul acesta, puneți pe masa de Paște salată de boeuf a la chef Florin Dumitrescu. Iată ce ingredient secret are
Salată de boeuf? Nici o masă de sărbătoare nu se face fără acest preparat. Iată cum o face chef Florin Dumitrescu și ce ingredient secret are.
Dacă vreți să mâncați o salată de boeuf cum nu ați mai savurat niciodată, alegeți-o pe cea a lui chef Florin Dumitrescu. E cu totul altceva.
Anul acesta, puneți pe masa de Paște salată de boeuf a la chef Florin Dumitrescu. Iată ce ingredient secret are
Potrivit renumitului chef Florin Dumitrescu, ca salata de boeuf să fie exact ca la carte, trebuie neapărat să respectați cantitățile de ingrediente. Veți avea nevoie de 4 bucăți castraveți murați, 3 bucăți cartofi albi, 2 bucăți de morcovi, 100 g mazăre, 2 bucăți de dovlecei, 1 bucată de țelină, 800 g pulpă de porc, 2 bucăți de sfeclă roșie, 2 bucăți de ouă, 350 g ulei de floarea-soarelui, 1 lămâie și 2 lingurițe cu muștar.
Sfecla se folosește la final
Tăiați carnea de porc în bucăți și opăriți în apă sărată. Spălați apoi cu apă rece. Puneți din nou la fiert în apă rece și adăugați cimbru, piper boabe și foi de dafin. Se lasă aproximativ două ore la foc mic. Între timp, tăiați legumele în cuburi și puneți la fiert. Aveți grijă să aibă aceeași dimensiune, ca să fiarbă în același timp. Atenție! Fiecare legume se fierbe separate în apă sărată. La final se scot, se răceasc și se introduc în frigider. Preparați și maioneza și lăsați la rece. Tăiați carnea de porc în cuburi ca și legumele și amestecați împreună cu acestea într-un bol, împreună cu maioneza. Sfecla trebuie folosită la final, ca să nu coloreze salata.