Stil de viață

Acestea sunt regulile de etichetă de care trebuie să țineți mereu seama

Chiar dacă pentru unele persoanele regulile de etichetă nu mai reprezintă nimic, sunt unele de care toată lumea trebuie să țină seama. Asta dacă vreți să fiți o persoană respectată de cei din jur.

Veți fi apreciați de cei din jurul vostru dacă veți ști cum să vă comportați. Iar pentru asta e necesar că cunoașteți regulile de etichetă.

Acestea sunt regulile de etichetă de care trebuie să țineți mereu seama

Una dintre regulile de etichetă de care trebuie să țină cont toate doamnele și domnișoarele este ca niciodată să nu țină geanta pe genunchi sau să o pună pe scaun. O gentuță foarte mică va fi pusă pe masă. Iar dacă aveți una mare o veți așeza mereu pe spătarul scaunului pe care stați. Mai mult, doamnele niciodată nu vor da unui domn geanta să o poarte.

Nu stați în pijama când vă vin musafirii

Potrivit ea.md, spuneți întotdeauna mulțumesc și te rog. Nu aveți idee cât de mult contează în fața celorlalți. Niciodată nu aveți voie să mergeți în vizită la cineva fără să anunțați în prealabil. Când aveți musafiri, nu stați în pijama sau halat, pentru că este lipsă totală de respect față de acesta. Bărbatul va intra întotdeauna primul în lift și va ieși ultimul.

Nu vorbiți urât într-un grup

Nu se cade să vorbiți urât într-un grup, dar nici foarte tare, pentru a-I deranja pe ceilalți. Când vedeți un om bătrân, ajutați-l. Va trece timpul și veți ajunge ca el. Puneți întotdeauna mâna la gură când strănutați sau tușiți. Curățați-vă mereu încălțămintea atunci când ieșiți din casă, indiferent ce anotimp este afară. Nimeni nu ar vrea să vadă un bărbat, dar mai ales o femeie cu pantofii plini de noroi. Nu bârfiți niciodată pe nimeni, pentru că roata se întoarce și nu vă veți simți deloc confortabil. Atunci când faceți cunoștință cu cineva, domnilor, strângeți mâna cu fermitate. Nu încercați să atrageți atenția prin hainele pe care le purtați. Cel mai important este să fie curate și călcate.

 

 

Tags
Close