Stil de viață

A trăit 969 de ani. Cum a fost posibil așa ceva. Cine a fost acest bărbat

Nu, nu e o glumă. A existat un bărbat pe pământ care a trăit 969 de ani. Despre cine este vorba.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

A fost cel mai longeviv om de pământ, care a trăit 969 de ani. Acest lucru este menționat și în Biblie.

A trăit 969 de ani. Cum a fost posibil așa ceva. Cine a fost acest bărbat

Potrivit Bibliei, cel mai longeviv om care a existat vreodată și a trăit pe pământ a fost Matusalem, care se spune că a trăit 969 de ani. Acesta a fost din neamul primului om creat de Dumnezeu.

Advertisment

“Matusalem a trăit o sută optzeci și șapte de ani și atunci i s-a născut Lameh. După nașterea lui Lameh, Matusalem a mai trăit șapte sute optzeci și doi de ani și i s-au născut fii și fiice. Iar de toate, zilele lui Matusalem, pe care le-a trăit, au fost nouă sute șaizeci și nouă de ani și apoi a murit”, se arată în cartea ”Facere” la 5, 25-27.

Advertisment

În trecut, anii nu se calculau ca acum

Potrivit unei alte teorii elaborate de specialiști, strămoșii oamenilor nu au calculat niciodată anii așa cum se întâmplă acum. Acesta se spune că ar fi fost motivul pentru care unii oameni au trăit au trăit atât de mult. Dacă ar fi să ne luăm după această teorie de fapt Matusalem ar fi trecut la cele veșnice la 80 de ani.

Un indonezian a trăit 146 de ani

Un alt caz șocant este cel al lui Sodimedjo, cunoscut ca și Mbah Ghoto adică bunicul Ghoto. Acesta s-a născut în anul 1870 și a trecut la cele veșnice în anul 2017. Bărbatul s-a născut în insula indoneziană Java și a trecut prin ambele războaie mondiale. În timpul Primului Război Mondial, acesta avea vârsta de 43 de ani. Când a venit cel de-al Doilea Război Mondial, acesta ajunsese la 70 de ani. A avut patru soții și mulți copii și din nefericire, i-a îngropat pe toți. Surprinzător pentru toată lumea, bărbatul a fumat până în ultima zi a vieții sale.

 

Advertisment
Advertisment