Fiți atenți ce pepeni consumați. Pot fi extrem de toxici pentru organism
Chiar dacă vara în e toi și o felie de pepene poate fi o binecuvântare pentru organism, trebuie să fiți foarte atenți, pentru că acest fruct poate fi toxic pentru organism.
Cum recunoașteți pepenii injectați
Dieta cu pepeni vă ajută să vă redobândiți silueta mult visată, însă există fermieri care, din dorința de a le da acestora aspectul de copt îi injectează, un lucru dăunător pentru sănătatea oamenilor. Cum identificați astfel de pepeni? Fiți atenți, în primul rând la semințele care nu trebuie să fie albe și necoapte. Specialiștii vă îndeamnă că achiziționați pepenii doar din surse sigure, dacă au semințele negre și interiorul roșu și dulce. De asemenea, coaja nu trebuie să fie galbenă, iar pulpa nu are voie să aibă dungi albe.
Ce substanțe se folosesc
Una dintre substanțele folosite de mulți ani pentru a coace miezul pepenilor, spun oamenii de știință, este Forchlorfenuron, care este însă interzisă în Europa. Din păcate însă, această substanță este folosită în SUA, pentru a se obține struguri și kiwi. Potrivit unui raport oferit de United States Environmental Protection Agency, nu s-a constatat că ar avea un efect cancerigen și nici neurotoxic.