Stil de viață

Cele mai formidabile sarmale pentru Paște. Chef Sorin Bontea vă spune care sunt ingredientele secrete

Sărbătoarea de Paște se apropie cu pași repezi. Pentru ca masa tradițională să fie ca la carte, nu trebuie să vă lipsească sarmalele. Iată rețeta incredibilă a lui chef Sorin Bontea.

Advertisment

De sărbătoarea Paștelui toată lumea se strânge și sunt nelipsite tradiționalele sarmale. Iată rețeta fantastică a lui chef Sorin Bontea.

Cele mai formidabile sarmale pentru Paște. Chef Sorin Bontea vă spune care sunt ingredientele secrete

Pe lângă ouăle roșii, stufatul de miel și cozonac, de pe masa de Paște nu lipsesc gustoasele sarmale. Chef Sorin Bontea le face cum nimeni altcineva nu reușește, grație unei rețele senzaționale. Ca și ingrediente, aveți nevoie de 2-3 kg varză acră, 600 g carne tocată de porc și de vită, o jumătate de ceșcuță de orez, 200 g ceapă. De asemenea, vă mai trebuie ulei pentru prăjit, costiță afumată, 2-3 linguri cu bulion, 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.

Advertisment

Mod de preparare

Pentru început, curățați varza de cotoare și alegeți foile potrivite pentru împachetat. Dacă varza este prea sărată sau acră, puneți frunzele în apă și lăsați la desărat. Curățați ceapa, spălați, tocați mărunt și puneți la călit în ulei, la foc mic. Adăugați orezul bine spălat și lăsați la foc mic încă două minute, în timp ce amestecați. Într-un castron adăugați ceapa și orezul călit și puneți cimbru, piper și mărar tocat. Pentru a frăgezi carnea, chef Sorin Bontea vă învață să puneți în amestec și o ceșcuță cu apă rece. Tocați frunzele de varză mai mici și puneți pe fundul cratiței. Adăugați apoi un rând de costiță și unul de sarmale. Ultima strat trebuie să fie de varză tocată. La final, turnați bulion amestecat cu puțină apă, frunzele de dafin, boabe de piper și lăsați la fiert pentru câteva ore.

Advertisment

 

Advertisment
Advertisment