Ce trebuie să mâncați înainte de antrenamente
Faceți sport, dar totuși puneți la loc caloriile pierdute în timp record? Ce trebuie să mâncați înainte de antrenamente.
Ca să aveți corpul pe care vi-l doriți, trebuie să fiți atenți ce mâncați înainte de antrenamente, dar și după.
Ce trebuie să mâncați înainte de antrenamente
Specialiștii recomandă ca atunci când faceți sport să luați o gustare mică înainte cu o oră sau două de începerea antrenamentului pentru a avea energie. Cele mai bune alimente sunt fulgii de ovăz, fructele uscate, albușul de ou, dar și bananele. Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească nici puiul, orezul, untul de arahide, mărul, cartofii dulci, iaurtul grecesc, pâinea integrală. Pentru o creștere a resurselor energetice, puteți consuma o banană sau un baton de proteine cu o jumătate de oră înainte de a începe antrenamentul.
Un nu hotărât mâncărurilor picante
Evitați cât mai mult posibil alimente precum fasolea, lactatele, sucul de fructe, dulciurile, apa minerală sau mâncărurile picante. După ce ați terminat antrenamentul, se recomandă alimente bogate în nutrienți. Optați pentru brânză, laptele cu ciocolată, iaurtul, brânza de vaci, migdalele, legume prăjite, somon, portocale, avocado, ton sau pui la grătar. De evitat, spun specialiștii, să consumați legume crude, pizza, produse de patisserie. De asemenea, spuneți un nu hotărât gustărilor sărate, fast food-urilor și băuturilor carbogazoase.
Alege un mic dejun consistent
Potrivit csid.ro, întotdeauna trebuie să alegeți un mic dejun consistent. Asta înseamnă că trebuie să puneți pe masă omletă de albușuri dar și pâine integrală. Vă trebuie și legume sau iaurt cu fulgi de ovăz sau adăugați o mână de nuci sau migdale. Aveți nevoie de grăsimi sănătoase. Specialiștii spun că e necesar să mâncați cu două ore înainte de antrenament. Și asta pentru că în timpul digestiei resursele energetice vor fi folosite pentru sintetizarea alimentelor la nivel celular. Dacă faceți sală, nu trebuie să vă lipsească carnea de pui sau curcan, pește sau carne de vită. Nu uitați niciodată să puneți pe masă legume de sezon, pentru necesarul de vitamine și minerale.