Vreme

Vremea prea caldă, anomalii climatice, încalzirea globală

Prin încălzire apa işi măreşte considerabil cantitatea

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Vremea prea calda, anomalii climatice, incalzirea globala

Intreaga populaţie este afectată de schimbările bruşte de temperatură. Din cauza temperaturilor mult prea mari, gheţarii încep să se topească. Unele zone ale lumii sunt afectate de precipitaţiile abudente, iar altele de căldura excesivă. In următorii ani fenomenele meteorologice se vor înrăutăţi.                                                                

Topirea gheţarilor este cauzată şi de efectele încălzirii la nivel mondial. Din această cauză apar frecvent inundaţiile.Schimbările climatice au loc din ce în ce mai des. Din această cauză apar revărsările de ape, seceta şi chiar lipsa de furnizare a apei în anumite zone.In partea de centru şi de sud a Europei apar foarte des căldurile în exces, arşiţa, pădurile ajungând astfel să fie pârjolite.In partea mediteraneană este tot mai multă secetă, vegetaţia fiind astfel arsă.Partea de nord a continentului european se confruntă cu prea multe precipitaţii chiar şi în lunile de iarnă. Oraşele europene sunt afectate de caniculă, tornade, iar de cele mai multe ori nu au posibilitatea necesară să se acomodeze cu schimbările meteo.      Din cauza schimbărilor meteo, rata mortalităţii a crescut, atât în  zonele afectate de caniculă, cât şi în cele afectate de ger.

Advertisment

Numărul bolilor ce se transmit prin aer a crescut considerabil.

Tot ceea ce a fost distrus de furia naturii necesită costuri uriaşe pentru reconstructie.In aproximativ 30 de ani, câteva milioane de persoane au suferit din cauza acestor schimbări climatice.Atât grădinăritul, cât şi turismul au avut şi ele de suferit.

Advertisment

 Aceste modicări meteorologice îngreunează decolarea, dar şi aterizarea avionelor. Pentru a se evita asfel de situaţii, s-a decis reducerea numărului de pasageri.Chiar dacă avem o tehnologie avansată, dezvoltarea economiei se bazează mult pe folosirea petrolului, a gazelor şi a cărbunilor. Acestea sunt extrem de nocive deoarece poluează foarte mult.

Poluarea este un fenomen periculos cu consecinţe grave asupra omenirii.

Nu e ușor de primit ideea că societatea noastra, bazată pe folosirea cărbunilor, a petrolului şi a gazelor naturale e responsabilă pentru încălzirea globală. Specialistii anunţă în viitor efecte dezastruoase din cauza schimbărilor climatice. Practic, suntem într-o situaţie in care toatã lumea înţelege cât de gravă e poluarea, dar nu stim cum putem reduce poluarea. Din fericire, Pământul are un mecanism eficient de a-şi restabili echilibrul natural, denumit „Planck Response”. Pe măsură ce planeta se încălzeşte, căldura se va acumula sub formă de energie în infraroşu. Apoi, o parte din această energie este eliberată în spaţiu, printr-un fel de mecanism gen „supapă” provenit din păturile superioare ale atmosferei.

Advertisment
Advertisment