Vreme

Urmează trei zile de caniculă și furtuni

Avertizarea a intrat în vigoare duminică, la ora 13:00 și este valabilă până miercuri, la ora 6:00.

Advertisment
Advertisement

Meteorologii au transmis, duminică, o informare de vreme instabilă, potrivit căreia ne aşteaptă trei zile de caniculă și furtuni. După caniculă și disconfort termic ridicat, urmează perioade de instabilitate atmosferică accentuată şi vreme foarte instabilă.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.

Advertisment

Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Advertisment

În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34… 35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

Prognoza pentru Bucureşti

În Capitală vremea va fi în general călduroasă, cu precădere duminică şi luni (24 august). În cursul după-amiezilor disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate începând din a doua parte a zilei de luni (24 august). Astfel încât va crește probabilitatea pentru apariția averselor ce pot avea şi un caracter torențial. Izolvat se pot manifesta descărcări electrice și intensificări de vânt posibil cu aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor putea depăși 15… 20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 34-36 de grade, ușor mai scăzută marți, iar cea minimă se va situa între 17 și 20 de grade.

În concluzie, din avertizarea emisă de ANM, urmează trei zile de caniculă și furtuni pe teritorii extinse ale ţării. Populaţia este rugată să consulte buletinele informative în vederea efectuării călătoriilor pentru a nu fi surprinsă de fenomenele extreme.

 

Advertisment
Advertisment