Vreme

Un Aer Rece va Cuprinde România

Prognoza meteo pentru această perioadă nu este deloc favorabilă. Vine din nou frigul și zăpada la sfârșitul lunii martie

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Un aer polar va ajunge în zilele acestea în România. La sfârșitul lunii martie și respectiv la începutul lunii aprilie vor fi câteva zile geroase de iarnă. În toate regiunile se va răci. Începând de mâine, 31 martie temperaturile vor scădea considerabil.

Aerul rece aduce iar frigul în România

Administrația Naţționala de Meteorologie avertizează că vremea se va schimba radical. După ce ieri vremea a fost în general caldă și pe alocuri ploi primăvăratice de mâine se răcește.

Advertisment

În această perioadă temperaturile se încadrează în jur de 17-20 de grade în mod normal. Însă de astăzi se răcește. Vor apărea norii pe cer iar ploile apar cu precădere în vest și sud-vest.

Advertisment

În zona de munte se întețește și vântul iar ploile sunt mai consistente. În zonele de nord vest este posibil să apară spre seară furtuni cu descărcări electrice.

Zonele cele mai afectate de vânt și de ninsori

Vântul suflă cu putere la munte. În estul țării ploile sunt însoțite de vânt ceea ce face ca frigul să se simtă la intensitate maximă.

Chiar dacă temperaturile maxime ajung în unele zone și până la 18 grade cele minime pot fi doar -3 în aceste zone.

În București este putin mai cald decât de obicei iar temperaturile maxime se încadrează în jur de 16-17 grade. Pe cer apar puțini nori dar vântul se menține în limite moderate.

Astăzi, luni, 30 martie, în cea mai mare parte a țării temperaturile vor fi puțin mai mari decât sunt de obicei.

Aerul polar atacă vestul României și o parte din zona de centru și nord. Aici vremea va fi mult mai rece decât ne așteptăm pentru sfârșitul lunii martie.

Pe cer nu întârzie să apară norii. Vântul se intensifică și apar și ploile. În special la munte vremea va fi deosebit de rece.

Cantitățile cele mai consistente de apă se vor înregistra în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei. În aceste zone sunt șanse mari că ploile se se transforme în lapoviță și ninsoare.

La munte ploile se transformă rapid în ninsoare din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Vântul se resimte cel mai tare în zona de nord-est .

Aici temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade iar noaptea vor fi maxim 8 grade. În București va fi relativ cald însă pot apărea nori și ploi spre după masă.

Advertisment
Advertisment