Vreme

Schimbări bruște de vreme în luna aprilie

Specialiștii ANM nu aduc vești bune referitoare la începutul lunii aprilie. Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioadă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Vremea va fi una deosebit de rece pentru această perioada a anului. Anunțul specialiștilor este valabil pentru toate zonele țării, dar în special pentru cele sudice.

Luna aprilie vine cu vreme rea în România

În Banat, vremea va fi deosebit de rece în primele zile ale lunii aprilie. Ulterior, aceasta se va încălzi progresiv până spre mijlocul celei de-a două săptămâni. Pe alocuri vor fi și precipitații, pe arii relativ extinse.

Advertisment

În Transilvania, primele zile vor aduce o răcire semnificativă a vremii, maximele ajungând doar la 3 grade. Ulterior, vremea să va încălzi treptat, ajungând pe la 14-18 grade după prima săptămână a lunii.

Advertisment

În Maramureș, maximele vor scădea drastic la începutul lunii, media fiind undeva la 4-5 grade Celsius. După 7 aprilie, valorile maxime vor fi în creștere. Acestea vor ajunge să se situeze între 15 și 18 grade. Temperaturile minime vor fi sub pragul de îngheț în prima săptămână.

În Moldova, temperaturile vor ajunge la 3-4 grade odată cu venirea lunii aprilie. Ulterior, acestea vor atinge valorile de 16-18 grade.

În Dobrogea, vremea va fi surprinzător de caldă în primele zile. Media temperaturilor maxime va ajunge la 17-18 grade Celsius. Ulterior vremea va scădea brusc, valorile temperaturilor maxime atingând 6 grade.

În Muntenia, luna aprilie aduce vremea rea. Temperaturile maxime ajungând la 5-6 grade după 1 aprilie. Nu va dura mult însă, temperaturile crescând după prima săptămâna. Minimele termice vor fi cuprinse între -4 și 0 grade Celsius la începutul lunii.

În Oltenia nu vor fi mai mult de 3-4 grade la începutul lunii aprilie. În zilele următoare însă, maximele vor ajunge între 16 și 19 grade Celsius. Minimele vor fi în jurul valorii de -3 grade la începutul lunii.

La munte, vremea se va răci, media temperaturilor maxime fiind între -4 și -3 grade la începutul lunii. În a două săptămâna, acestea vor ajunge la 6-7 grade. Valorile minime vor fi sub pragul de îngheț.

Precipitații în toate zonele țării

În Banat și Moldova, posibilitatea să apară precipitații va exista în prima săptămână a lunii. Acestea vor avea loc pe arii relativ extinse. Local și izolat, pot apărea și după această perioada.

În Transilvania și Maramureș vor fi ploi începând cu a doua săptămâna, însă local și izolat ar putea apărea și la începutul lunii.

Pe de altă parte, în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și la munte vor există ploi slabe aproape în fiecare zi, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Advertisment
Advertisment