Vreme

Prognoza meteo pentru weekend

Vremea va suferi o încălzire surpinzătoare în acest weekend.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În regiunile nord-vestice, nordice, nord-ești și centrale, temperaturile maxime vor fi în scădere. Acestea se vor apropia de valorile normale ale perioadei curent. Vremea se va păstra mai caldă decât în celelalte zone ale țării.

Astfel, maximele din termometre se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar minimele vor fi între -5 și 10 grade. Cerul va fi variabil, vor exista înnorări temporare în centrul și în estul României, pe durata celei de a două părți a zilei. Atunci, în Moldova va ploua ușor și izolat.

Advertisment

Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări temporare în partea de est, centru, nord-vest și la munte. În rest, vântul va sufla doar pe arii restrânse. Cele mai mari viteze vor fi înregistrare în Moldova și pe creste, rafalele măsurând în mare parte între 45 și 60km/h.

Advertisment

Prognoza meteo pentru sâmbătă

Sâmbătă, 11 aprilie, vremea va fi în general călduroasă. Valorile temperaturilor vor fi în jurul celor normale pentru această perioada. Înnorările vor fi unele trecătoare. La munte e posibil să plouă slab și izolat.

Vântul va sufla slab și moderat, singurele intensificări având loc pe crestele montane. Valorile maxime ale temperaturilor vor scădea în cea mai mare parte a României.

Acest lucru se va întâmpla mai ales în zonele sudice și sud-estice. Valorile se vor situa între 11 și 21 de grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. În estul Transilvaniei pot fi și de -5 grade.

Prognoza meteo pentru duminică

Duminică vremea se va încălzi față de prima zi de weekend. Cerul va fi variabil, înnorările accentuate fiind doar în zonele sud-vestice și doar în prima parte a zilei. Tot acolo ar putea ploua slab și izolat. Vântul va suflă slab și moderat, în zona montană înalta putând fi și anumite intensificări.

Valorile maxime ale temperaturilor se vor situa între 13 grade pe litoral și 22 de grade în regiunile sudice. Valorile minime se vor încadra între 2 și 10 grade. În depresiunile Carpaților Orientali se pot înregistra valori și de -3 grade.

Advertisment
Advertisment