Vreme

Prognoza Meteo Pentru Florii și Paște

Sărbătoarea cea mai importantă din an vine cu temperaturi ridicate care depășesc limitele normale pentru această perioadă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Specialiștii în domeniu susțin că vremea din următoarele săptămâni va fi cu adevărat caldă. Chiar dacă primăvara a venit anul acesta și cu ninsori sporadice luna aprilie se dovedește a fi o lună călduroasă.

Vreme bună de Florii și de Paști

În cursul săptămânii viitoare valorile termice vor crește treptat și se va încălzi. Meteorologii anunță că va fi vreme bună în toate părțile țării.

Advertisment

De Florii vremea va fi foarte caldă în partea de est și sud-est. În unele zile din săptămâna viitoare se pot înregistra și temperaturi de peste 20 de grade.

Advertisment

În această perioadă în toate zonele se va instala și seceta din cauză că ploile lipsesc cu desăvârșire.

În săptămâna 13 – 20 aprilie, temperatura aerului se va încălzi simțitor. Temperaturile cele mai ridicate se vor înregistra în special în zonele de câmpie.

Pot apărea și zile mai putin călduroase

Meteorologii susțin că în unele zone s-ar putea să fie câteva zile ceva mai răcoroase însă precipitațiile se mențin la cote minime.

Întreaga țară intră în perioada de încălzire, iar datorită faptului că presiunea atmosferică crește cantitatea de apă scade.

În săptămâna imediat următoare după Paști, respectiv în perioada 20 – 27 aprilie vremea se menține tot caldă.

În unele zone există șansa ca valorile înregistrate să depășească normalul. În est și în nord se va înregistra cel mai mare deficit de ploi.

În ultimele zile de aprilie și primele zile de mai va fi extrem de cald pentru această perioada. În est, sud și vest se înregistrează cele mai mari temperaturi. După acest interval este posibil să apară și ploile.

Conform statisticilor meteorologii spun că luna mai și iunie vor fi și cele mai ploioase luni din an. În unele zone s-ar putea înregistra cantități substanțiale de apă, chiar și 70 de litri pe metru pătrat.

Ploile de vară sunt foarte așteptate în special pentru că pământul trebuie irigat. Aceasta este o perioada propice pentru ca legumele și fructele să se dezvolte în mod optim.

Până când vine vara, meteorologii spun că ne putem bucură de vreme caldă și de Paști și de Florii. Primăvara vine cu vești bune și temperaturi ridicate.

Advertisment
Advertisment