Vreme

Prognoza meteo pentru finalul săptămânii prevede şi un cod galben

Urmează trei zile extrem de călduroase în toată ţara, temperaturile fiind chiar şi cu 10 grade Celsius mai mari decât normalul acestei perioade.

Advertisment
Advertisement

Prognoza meteo pentru finalul acestei săptămâni și începutul săptămânii următoare va fi caracterizat de temperaturi în general în creștere. Astfel vom vorbi despre o perioadă următoare cu vreme foarte călduroasă, caniculară în zonele de câmpie și de podiș. Totodată și disconfortul termic se va accentua treptat, iar indiciile temperatură-umezeală ITU va atinge și chiar depăși pragul critic de 80 de unități.

Disconfort şi temperaturi mari

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade. Iar cele minime vor fi cuprinse în intervalul 13 și 27 de grade, mai coborâte chiar în depresiuni.

Advertisment

Cerul va fi mai mult senin însă în prima parte a dimineții se va semnala ceață pe arii restrânse, în zonele depresionare la început, apoi și în cele Sud-Estice. Vântul va sufla slab și moderat, dar local și temporar ar putea avea intensificări ușoare. În intervalul ce urmează, vremea se va încălzi treptat şi va fi chiar caniculară după amiază cu indicele temperatură-umezeală ITU ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi între 32 și 38 de grade, iar cea minimă între 17 și 26 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Advertisment

Atenționare meteorologică de cod galben

Intervalul vizat de prezenta atenționare este cuprins între zilele de 29, 30 și 31 august. Fenomenele vizate sunt reprezentate de caniculă și disconfort termic, iar zonele afectate sunt afișate conform hărții. În intervalul amintit în zonele de câmpie și de podiș și disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă indicile temperaturii umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge și depăși pe alocuri 33-36 de grade și în jur de 38 de grade în regiunile sudice.

Pe litoral vremea va fi mai răcoroasă decât în zilele precedente. Maximele vor fi cuprinse în intervalul de 25 și 27 grade Celsius, iar cerul va rămâne senin. De asemenea și temperaturile nocturne sunt în ușoară scădere la malul mării, ele vor ajunge până la 17-19 grade Celsius.

Advertisment
Advertisment