Vreme

Prognoza meteo furnizată de ANM. Schimbări radicale ale vremii!

În următorul interval de timp vremea se va schimba, pe alocuri fiind anunţate ploi torenţiale, intensificări ale vântului, dar şi grindină.

Advertisment
Advertisement

Pragul critic al indicelui temperatură-umezeală ITU, va fi depășit pe alocuri și joi, pe arii restrânse în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 22 şi 35 de grade, iar cele minime între 11 și 23 de grade. Vineri, valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în intervalul normal acestei perioade, conform buletinului emis de ANM. Urmând se încadra în general între 23 și 28 de grade cele maxime, iar cele minime între 8 și 17 grade.

În ceea ce privește privește precipitațiile joi, după orele amiezii vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice pe arii restrânse la munte și regiunile nordice.

Advertisment

În a doua parte a nopții de joi spre vineri în sud-vest și în zona montană a Olteniei și a Munteniei. În cursul zilei de joi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, local la deal și la munte și pe arii mai restrânse în nord-est și centru.

Advertisment

Seara și noaptea în jumătatea de est a țării vor fi precipitaţii ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20-25 de litri pe metrul pătrat.

Instabilitatea atmosferică accentuată se va menține temporar și vineri, în jumătatea de est a țării precizează ANM.

Vremea în capitală

La București, în cursul zilei de astăzi, temperatura maximă va fi cuprinsă între 33 și 35 de grade Celsius. Iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius.

Joi seara și pe parcursul nopții vor fi perioade în care, temporar, înnorările vor fi accentuate. Se vor semnala averse, descărcări electrice precum și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vineri, îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi înnorări accentuate intensificări de scurtă durată ale vântului. Dar sunt posibile şi căderi de grindină pe arii restrânse.

Temperatura maximă va fi în scădere semnificativă față de zilele anterioare. Aceasta va fi cuprinsă între 24 și 25 de grade Celsius. Iar minima se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Cod galben

În intervalul 03 septembrie, ora 12 – 03 septembrie, ora 21, în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Advertisment
Advertisment