Vreme

Ce spun meteorologii despre luna Aprilie?

Vremea în aprilie în capitala României va fi una plăcută, cu temperaturi ridicate și precipitații scăzute.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Meteorologii vin cu multe date despre luna Aprilie, așa că mai jos vă vom informa cu astfel de informații.

Temperaturile maxime zilnice cresc cu 12 ° C, de la 15 ° C la 27 ° F, rar coborând sub 16 ° C sau depășind 28 ° C.

Advertisment

Temperaturile minime zilnice cresc cu 1,3 ° C, de la 4,4 ° C la 5,7 ° C, rar coborând sub 0 ° C sau depășind 12 ° C.

Advertisment

Ca referință, la 30 iulie, cea mai caldă zi a anului, temperaturile din București variază de obicei între 30 ° C și 40 ° C, în timp ce pe 20 ianuarie, cea mai rece zi a anului, acestea variază de la -5 ° C la -2 ° C .

Părerea meteorologilor despre condiția norilor?

Luna aprilie în București experimentează o scădere a acoperirii norilor, cu procentul de timp în care cerul este înnourat sau în cea mai mare parte înnorat scăzând de la 54% la 46%.

Cea mai clară zi a lunii este 30 aprilie, cu 54% din timp, cu condiții clare, în mare parte limpezi sau parțial înnorați.

Pentru referință, pe 4 decembrie, ziua cea mai înnorată a anului, șansa de a fi înnourat este în cea mai mare parte a condițiilor înnorate este de 59%, în timp ce pe 23 iulie, cea mai senină zi a anului, șansa de cer senin  sau parțial înnorat este de 85%, spun datele de la meteorologii capitalei.

Ce spun meteorologii despre precipitații

O zi umedă este una cu cel puțin 0,04 inci de precipitații lichide sau echivalente lichidului. În București, șansa unei zile umede în cursul lunii aprilie crește treptat, începând-o cu 17% și încheind-o cu 20%.

Pentru referință, cea mai mare șansă zilnică a unei zile cu precipitații mici este de 29% pe 10 iunie, iar cea mai mică șansă este de 12% pe 29 octombrie.

Pentru a arăta variația în lună și nu doar totalul lunar, arătăm precipitațiile acumulate pe o perioadă de 31 de zile alunecate, centrată în jurul fiecărei zile.

Precipitațiile lungi obișnuite de 31 de zile în aprilie, în București, sunt, în esență, constante, rămânând aproximativ 1,2 inci și rar depășind 2,4 inci sau coborând sub 0,3 inci.

Ziua în Aprilie

Pe parcursul lunii aprilie la București, durata zilei crește rapid. De la începutul până la sfârșitul lunii, durata zilei crește cu 1 oră, 25 minute, ceea ce implică o creștere medie zilnică de 2 minute, 55 secunde și o creștere săptămânală de 20 minute, 25 secunde, ne transmit meteorologii.

Cea mai scurtă zi a lunii este 1 aprilie, cu 12 ore, 47 minute de lumină de zi, iar cea mai lungă zi este 30 aprilie, cu 14 ore, 12 minute de lumină de zi.

Primul răsărit a lunii, în București, este la ora 6:56 pe 1 aprilie, iar ultimul răsărit este cu 49 de minute mai devreme la 6:07 pe 30 aprilie.

Primul  apus este la 19:43 pe 1 aprilie, iar ultimul apus de soare este 36 de minute mai târziu, la 18:18, pe 30 aprilie.

Advertisment
Advertisment