Vreme

Meteo în Intervalul 2 – 5 Martie

În general temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, în toată țara. În regiunile vestice și sud-vestice se vor înregistra precipitații consistente, iar munții sunt o barieră naturală în calea formațiunilor noroase acumulate dinspre sud-vest. Ninsorile pot afecta doar zona montană, pentru  joi fiind așteptate precipitații sub forma de ninsoare la altitudini de 1000-1200 de metri.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În intervalul 2-5 martie, circulația aerului în zona Europei va fi una deosebit de intensă. În plus, nuclei ciclonici aduși din nordul Oceanului Atlantic. Aceștia vor deplasa mase de aer calde și umede în toată regiunea de est și sud est a Europei, inclusiv deasupra României.

Luni

Vremea va fi noroasă mai ales dimineață, în vestul, centrul și nordul țării, unde local va ploua. În Munții Apuseni va ploua iar cantitățile de apă nu vor depăși 20-25 de mm. În restul teritoriului precipitațiile vor fi mai degrabă slabe cantitativ.

Advertisment

Vântul va suflă cu putere în zona montană, în Crișana și în vestul Transilvaniei și slab până la moderat, în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 14 grade Celsius în Transilvania, Crișana, Maramureș, 14-19 grade în Banat, 11-16 grade în Oltenia, 13-18 grade în Muntenia și 11-16 grade în Moldova. În nordul țării vor fi cele mai scăzute temperaturi.

Advertisment

Marți 

Vremea continuă să se încălzească, temperaturile vor crește în toată țară și vor fi șanse de recorduri de temperatura pentru prima decadă a lunii Martie. În vestul țării, cerul va fi mai mult noros, iar în restul regiunilor ne bucurăm de vreme caldă și senină.

Vântul suflă moderat, cu intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi între 13 și 18 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 17-22 de grade în Oltenia, 20-25 de grade în Muntenia și Dobrogea și 17-22 de grade în Moldova.

Miercuri 

Tara va fi traversată de un front atmosferic, care aduce ploi în vestul, nord-vestul și sud-vestul țării. Numai local cantitățile de apă ajung până la 20-30 de mm, iar izolat, în sudul Banatului și în nord-vestul Olteniei, până la 40-50 de mm.

Vântul va sufla moderat în Carpații Meridionali și slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi atinge valori de 14 și 19 grade în Transilvania și Maramureș, 10-15 grade în Banat și Crișana, 15-20 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 17-22 de grade Celsius în Moldova. Sud-estul Moldovei va înregistra cele mai mari temperaturi.

Joi 

Vremea trece printr-un proces de răcire, mai accentuată în regiunile centrale ale țării. Avem ploi locale dimineață în vestul Transilvaniei, Maramureș, Banat, Crișana și Oltenia. La munte, la altitudini de peste 1000-1200 de metri va fi lapoviță și ninsoare, depunandu-se un strat subțire de zăpadă.

Vântul va sufla moderat la munte și în sudul Moldovei și în slab până la moderat în restul țării. Maximele zilei vor fi de până spre 4-9 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 6-11 grade în Banat și Crișana, 8-13 grade în Oltenia și Muntenia, 12-17 grade în Dobrogea și sudul Moldovei și 9-14 grade în nordul extrem al Moldovei.

Advertisment
Advertisment