Vreme

La sfârșit de martie cod roșu și portocaliu

În aproape toate zonele din țară s-a instaurat frigul și zăpadă. Caraș-Severin și Hunedoara sunt zonele cele mai lovite de viscol

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Meteorologii anunță vreme rea în aceste zile de martie, când viscolește puternic și ninge. Vântul suflă cu peste 130 de km la oră și face că temperaturile resimțite să fie și mai scăzute.

În cursul zilei de astăzi, 23 martie s-a instaurat cod roșu în zona de munte din județele Caraș Severin și Hunedoara. Aici vântul bate puternic și viscolește zăpadă iar stratul de ninsoare este destul de mare.

Advertisment

Cod galben în zonele joase

Județele Arad, Bihor și Timiș se instaurează cod galben vizând zonele joase din aceste regiuni. Se așteaptă intensificări ale vântului astfel că vor fi rafale și de 55 – 65 de km la oră.

Advertisment

Vreme deosebit de rece și vânt puternic va fi și în București. Se pare că în timp de primăvară revine iarna geroasă și ninge puternic în special la munte. Zeci de șoferi rămân blocați pe drumurile naționale datorită avalanșelor de zăpadă.

În 8 județe din sud vest apare cod portocaliu iar vremea rece se va menține chiar și în cursul zilei de miercuri.

În zona Rânca ninge foarte tare și sunt viscole foarte puternice în zona Craiovei. Toate pensiunile și hotelurile sunt închise iar mulți șoferi sunt blocați în trafic. Și la Vatra Dornei, stratul de zăpadă este mult mai mare decât este în general iarna.

Vremea se încălzește începând din 26 martie

Chiar dacă frigul va mai ține doar o zi în următoarea perioadă se vor menține ploile tot mai dense. Astfel că în perioada 26 martie – 5 aprilie nu vom scapa de ploi.

La munte, se menține gerul pentru încă 2 zile iar temperaturile nu sunt mai ridicate de între -4 grade ziua și -11 noaptea. Apoi vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra temperaturi între 4 – 6 grade pe timp de zi și minim -2 grade pe timp de noapte

Zilele următoare mai pot apărea ninsori, care apoi treptat se transformă în ploi. Se pare că va mai ploua până la începutul lui aprilie și primăvară nu va veni prea curând. Frigul se menține pentru sfârșitul lunii martie și apoi se va încălzi treptat. Până la începutul lunii aprilie nu ne vom putea bucura de căldură însă luna viitoare se va face cu adevărat primăvară.

Advertisment
Advertisment