Vreme

Directorul ANM face dezvăluiri importante despre vreme

Când vremea se va încălzi și vor fi 25 de grade sunt șanse mari de a scăpa de coronavirus în mod natural.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Directorul ANM, vine cu detalii importante despre prognoza meteo. Starea vremii ocupă un loc deosebit de important în stoparea virusului ucigător. Dacă se va încălzi simțitor coronavirusul va fi doborât în mod natural iar România va scăpa de asediul acestei bacterii. Natura uimește și de această dată cu puterile ei.

Zilele însorite pot lupta eficient împotriva coronavirusului

Această bacterie ce provoacă infecție în corp a dus la decesul a mii și mii de oameni la nivel global. Până în prezent nu există un vaccin sau un medicament care să combată răspândirea infecției. În aceste zile critice, o ultima speranță se reflectă în încălzirea vremii.

Advertisment

Începutul lunii aprilie nu va fi foarte călduros însă se așteaptă ca în a doua decadă să fie ceva mai cald. Mai mult decât atât, în luna mai e posibil ca temperaturile să ajungă până la 25 de grade. Aceasta este o perioadă propice în care căldura poate ucide virusul în mod natural.

Advertisment

Până atunci temperaturile vor fi când mai scăzute când mai ridicate. În luna aprilie nu se vor înregistra mai mult de 18 grade  pentru prima parte. Vremea se încălzește treptat iar căldura se instalează treptat la noi în țară.

A doua jumătate a lunii aprilie ne aduce temperaturi de peste 20 de grade, în zonele joase. Totuși va avea loc o încălzire consistentă a vremii în toate zonele la începutul lunii mai. Modul în care evoluează vremea poate fi un factor important pentru că temperaturile ridicate vor avea un efect distrugător asupra virusului.

Când vine vara și cum va fi vremea de Paști?

Încă nu vine vara, dar se încălzește treptat și se pare că la vară va fi foarte cald. Desigur că vor fi perioade mai puțin profitabile cu vreme instabilă pe alocuri.

În anul 2019 nu s-au înregistrat temperaturi foarte ridicate. Au fost puține zile în care a fost cu adevărat cald respectiv 30 sau 35 de grade. Anul acesta s-ar putea să fie o perioadă mai mare de timp în care temperaturile să depășească considerabil 35 de grade.

De Paște cel mai probabil se vor înregistra în jur 20 de grade, o vreme plăcută pentru luna aprilie. Deocamdată, sfârșitul de martie nu aduce vești bune pentru toate zonele țării.

Ultimele zile din lună ar putea aduce lapoviță sau chiar ninsoare la munte. În cele mai multe zone apar ploile și se înregistrează în jur de 11 grade în sud iar maxim 6 grade centru.

Advertisment
Advertisment