Vreme

Detalii de ultimă oră de la meteorologi

În ultimele 24 de ore vremea a fost în general instabilă în Centrul, Estul şi Sud-Estul ţării.

Detalii de ultimă oră de la meteorologi care prognozează că cerul poate prezenta înnorări accentuate şi se semnalat căderi de averse şi descărcări electrice pe arii extinse din Dobrogea şi Moldova. Local în Transilvania şi Maramureş, şi cu totul izolat în celelalte regiuni.

În această noapte, cerul se va degaja în cea mai mare parte a ţării fiind senin. Precipitaţiile care îşi vor face apariţia pot avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă pot atinge izolat 15 – 20 de litri pe metrul pătrat. Vântul poate prezenta unele intensificări în zona montană unde pot apărea şi perturbări cauzate de ceaţă.

Temperaturile maxime pot depăşi 28 de grade Celsius la Întorsura Buzăului, şi 31 de grade la Roşiorii de Vede şi Iaşi. În continuare vremea se va ameliora şi se va încălzi până spre sfârşitul weekendului.

Detalii de ultimă oră de la meteorologi pentru Sâmbătă

Mâine vremea se va menţine călduroasă, cu un grad crescut de disconfort termic în zonele de câmpie, unde indicele ITU (n.r. Indicele Temperatură/Umezeală) va depăşi pragul critic. Pe parcursul zilei de mâine cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în zonele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 34 de grade Celsius la nivelul întregii ţări, iar cele minime în general între 10 şi 21 de grade.

În zonele joase dimineaţa şi seara pot apărea şi condiţii de ceaţă.

Prognoza pentru Duminică

Duminică vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Pe alocuri devenind chiar caniculară, în special în Câmpia Română. Indicele ITU poate atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Pe arii cu totul restrânse pot apărea averse cu intensificări ale vântului ce pot lua caracter de vijelie.

Temperaturile maxime pot fi cuprinse între 26 şi 37 grade Celsius, iar minimele între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral.

Informaţiile au fost furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie prin buletinul de presă emis.


TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: