Vreme

Avertizare meteorologică de cod portocaliu şi cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a avertizat cu privire la iminenţa intrării în vigoare a două coduri de avertizare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În această dimineaţă, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de cod portocaliu şi cod galben, privind evoluţia stării vremii în ţara noastră. Conform comunicatului remis de ANM avertizările sunt împărţite pe regiuni şi grad de severitate după cum urmează.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate al codului portocaliu 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00.
Fenomene vizate de codul portocaliu sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Advertisment

În intervalul menționat, în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, chiar vor atinge 50…70 l/mp.

Advertisment

Cod galben

Interval de valabilitate al codului galben 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00.
Fenomene vizate de acest cod sunt reprezentate de  instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă moderate.

În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20… 25 l/mp și izolat vor putea ajunge chiar la 40… 50 l/mp.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. În cazul apariţiei unor fenomene neprevăzute se vor emite actualizări sau noi coduri pentru informarea populaţiei.
Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi sau pot creat un grad de disconfort, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

În Capitală, cerul va fi variabil cu înnorări accentuate, Izolat pot apărea averse şi intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 – 33 grade Celsius, iar cele minime între 17-19 grade Celsius. Momentan pentru Bucureşti şi sectorul Ilfov nu există vreo avertizare meteorologică în vigoare.

 

Advertisment
Advertisment