ExternUltima ora

Volodimir Zelenski aproape a fost omorât de mercenarii Wagner, trimiși de Vladimir Putin

Mercenarii Wagner au fost trimiși de Vladimir Putin pentru a-l ucide pe Volodimir Zelenski, care aproape a fost omorât de aceștia. Cum a scăpat?

Advertisment
Advertisement

Volodimir Zelenski aproape a fost omorât de mercenarii Wagner, care au fost trimiși special de Vladimir Putin, pentru a-l asasina pe președintele Ucrainei. Compania Wagner este o companie militară privată din Rusia, iar mai mulți mercenari au fost trimiși pe data de 20 martie, pentru a asasina conducerea militară și politică a Ucrainei, anunță Direcția de Informații a Ucrainei.

Serviciile secrete ucrainene au afirmat că principalele ținte ale mercenarilor sunt: președintele ucrainean Volodimir Zelenski, șeful cancelariei prezidențiale Andrii Ermak și prim-ministrul Denis Șmihal. Președintele rus Vladimir Putin „a ordonat personal un alt atac unuia dintre împuterniciții săi”, a spus Direcția. Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eșecul și eliminarea teroriștilor.

Advertisment

Volodimir Zelenski aproape a fost omorât de mercenarii Wagner, trimiși de Vladimir Putin

Potrivit publicației The Times, Volodimir Zelenski aproape a fost omorât de trei ori, a fost ținta a minimum trei tentative de asasinat, de la începutul invaziei din Ucraina. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksi Danilov, mărturisea la începutul războiului că forțele speciale cecene au fost detașate în Ucraina pentru a-l ucide pe liderul de la Kiev. Atunci, la fel ca acum, tentativa a fost dejucată, iar unitatea a fost eliminată.

Advertisment

Unitatea specială aparținea Kadîroviților, o organizație paramilitară cecenă care luptă alături de forțele ruse în războiul din Ucraina. O altă tentativă a aparținut tot unui grup de mercenari Wagner, care are legătură cu guvernul rus. The Times scrie că ambele tentative de asasinat au fost dejucate de „elementele anti-război din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei”.

Advertisment
Advertisment