ExternUltima ora

S-a întâmplat în weekend, în Ucraina! Volodimir Zelenski a făcut anunțul!

Președintele Volodimir Zelenski a făcut anunțul neașteptat, despre o situație care a avut loc în weekend, în Ucraina.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

De mai bine de o lună, Ucraina se confruntă cu o criză umanitară fără precedent. Sute de mii de persoane și-au părăsit casele, mii au pierit în fața armatei ruse, iar soldații luptă neîncetat ca să își apere țara. Iată că mai există, totuși, și minuni! Președintele țării, Volodimir Zelenski, a făcut anunțul: ce s-a întâmplat în weekend, în Ucraina?

Duminică, Președintele Volodimir Zelensky a declarat că a primit propuneri de ajutor din partea oligarhilor ruși, inclusiv un sprijin militar și financiar. Unul dintre ei este prietenul apropiat a lui Zelenski, Roman Abrahamovici, care este în vizorul sancțiunilor Uniunii Europene și ale Marii Britanii. Aceștia sunt pregătiți să transfere centrul de putere al afacerilor rusești în Ucraina, Anglia sau Elveția.

Advertisment

S-a întâmplat în weekend, în Ucraina! Volodimir Zelenski a făcut anunțul!

Advertisment

Cu toate acestea, Volodimir Zelenski a mărturisit că mulți dintre afaceriștii care au oferit o mână de ajutor își doresc să rămână în anonimat, căci acest lucru ar fi considerat crimă în țara lor, în Rusia. Totodată, președintele Ucrainei i-a cerut lui Joe Biden să se renunțe la sancțiunile prevăzute pentru Roman Abramovici.

Motivul pentru care Volodimir Zelenski a fost interzis în Rusia

Președintele Volodimir Zelenski, a acordat un interviu unor jurnaliști ruși, însă cenzura de la Moscova a interzis difuzarea materialului. Autoritatea rusă de reglementare a presei, Roskomnadzor, a transmis un avertisment către mass-media din Rusia, căreia i se solicită să nu dea pe post interviul, pe motiv că realizatorii acestuia sunt „agenți străini“ în Rusia.

De asemenea, „a fost demarată o investigație pentru a identifica nivelul de responsabilitate și ce răspuns va fi dat“ instituțiilor mass-media care au realizat interviul, înștiințează Roskomnadzor.

Advertisment
Advertisment