ExternUltima ora

Vladimir Putin înlăturat și înlocuit?! Pe cine vor rușii la Kremlin?

Poporul rus i-a pus gând rău lui Vladimir Putin, pe care îl vor înlăturat și înlocuit. Ar fi o lovitură de proporții pentru liderul de la Kremlin, având în vedere persoana dorită în locul lui.

Advertisment
Advertisement

În contextul invaziei din Ucraina, Vladimir Putin și, implicit, țara condusă de el, au primit numeroase sancțiuni din partea liderilor occidentali. În acest sens, o mare parte din populație și-l dorește înlăturat și înlocuit pe Vladimir Putin, iar Serviciile Secrete din Ucraina susțin că elita rusă pune deja la cale un plan. Afectați grav de sancțiunile occidentalilor, bogații Rusiei vor restabilirea legăturilor economice cu țările care au tăiat orice legătură cu Rusia.

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene a transmis că elitele de la Moscova ar pune la cale înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin. Motivul acestei acțiuni ar fi strict legat de reluarea legăturilor economice cu Occidentul, transmite Kyiv Independent pe Twitter. Otrăvirea sau un eventual ”accidentul” ar putea fi luate în calcul, chiar dacă scepticii afirmă că Putin este păzit mai bine ca niciodată, iar anturajul fidel îl va proteja în continuare.

Advertisment

Vladimir Putin înlăturat și înlocuit?! Pe cine vor rușii la Kremlin?

”Scopul lor este îndepărtarea rapidă a lui Putin de la putere şi restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina”, susţin agenţii ucraineni. De teamă, surse din apropierea președintelui Rusiei susțin că acesta și-a concediat toți vechii angajați și i-a înlocuit cu persoane mai de încredere. Vladimir Putin se teme că ar putea și înlăturat și înlocuit, însă a luat decizii draconice pentru a nu fi ucis prin otrăvire.

Advertisment

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, Aleksander Bortnikov – directorul FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei – ar putea fi succesorul lui Putin. Aleksander Bortnikov – de 40 de ani în KGB și, apoi, în FSB – este o prezență discretă, numai că specialiștii îl consideră o ”eminență cenușie” a Rusiei și un personaj care se bucură, încă, de o mare influență, în ciuda „greșelilor” pe care le-a făcut de la începutul invaziei din Ucraina.

 

 

Advertisment
Advertisment