ExternUltima ora

„Vladimir Putin A PIERDUT războiul!” Anunțul zilei

Un istoric, analist politic, transmite că Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina. Anunțul zilei, direct de la Moscova.

Advertisment
Advertisement

Ion Mischevca este istoric și analist politic, iar specialistul analizează invazia lui Vladimir Putin, pe care a comparat-o cu cea a lui Adolf Hitler. Mai mult decât atât, Ion Mischevca mărturisește motivele pentru care Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina, comparând, din nou, tacticile sale cu cele de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul unui interviu, Ion Mischevca, istoric și analist politic, a vorbit despre factorii care indică faptul că Vladimir Putin a pierdut deja războiul cu Ucraina. Asemănând invazia lui Putin cu cea a lui Hitler, istoricul spune că președintele rus nu se aștepta ca Ucraina să opună rezistență, fiind un popor rusofil. Mai mult decât atât, măsurile pe care statele occidentale le-au luat împotriva liderului de la Kremlin l-au luat prin surprindere, iar ego-ul său a fost puternic rănit.

Advertisment

„Vladimir Putin A PIERDUT războiul!” Anunțul zilei, direct de la Moscova

„(…) similitudinile dintre Rusia putinstă și Germania nazistă sunt izbitoare. El nu a crezut că ucrainenii vor opune o rezistență atât de dârză și chiar a sperat la un blitzkrieg, fără prea mari pierderi. (…) Dar oricât de rusofili ar fi fost unii ucraineni, atunci când te atacă cineva, afinitățile cu agresorul dispar.”, a declarat Ion Mischevca.

Advertisment

Printre motivele pentru care Președintele Rusiei a pierdut deja războiul se numără și faptul că „Putin se simte ca un urs încolțit și cel puțin cu orgoliul rănit.”.

„Armata sa nu s-a dovedit a fi atât de invincibilă pe cât părea, iar sancțiunile economice ale Occidentului sunt cu mult mai devastatoare decât credea. Dar asta îl face și mai periculos”, mai spune specialistul.

„Pentru că planul de acasă nu coincide cu cel din târg, Putin deja a pierdut ireversibil Ucraina. Ceea ce încearcă să facă acum este să nu piardă și (puterea în) Rusia. De aceea este capabil să facă una cu pământul Ucraina. De fapt, el nu mai luptă cu soldații sau cu conducerea de la Kiev, ci cu poporul ucrainean”, a mai spus Ion Mischevca, în încheiere.

 

Advertisment
Advertisment