ExternUltima ora

Vladimir Putin a luat DECIZIA! A dat ordinul care a șocat pe toată lumea

Putin a luat decizia care a surprins în adevăratul sens al cuvântului și a dat ordinul care a șocat pe toată lumea.

Advertisment
Advertisement

Liderii statelor occidentale caută constant noi metode prin care să pedepsească deciziile luate de Vladimir Putin și, implicit, să oprească războiul din Ucraina. Decizia pe care a luat-o Vladimir Putin de a invada Ucraina poate duce la scoaterea Rusiei din G20, grupul economiilor majore ale lumii.

Chiar dacă Vladimir Putin și-a manifestat dorința de a participa la summit-ul annual al G20, există posibilitatea ca acest lucru să nu se întâmple, din cauza deciziilor luate până acum de liderul de la Kremlin. Ambasadorul Rusiei în Jakarta a făcut o serie de declarații, dat fiind faptul că summit-ul de anul acesta va avea loc în Indonezia. Se pare totuși că există mari șanse ca Vladimir Putin să nu fie invitat.

Advertisment

Vladimir Putin a luat DECIZIA! A dat ordinul care a șocat pe toată lumea

La momentul actual, Statele Unite și occidentalii evaluează dacă Rusia va fi primită sau nu în cadrul summit-ului de anul acesta. Pe de altă parte, există posibilitatea ca excluderea lui Putin din cadrul G20 să nu fie posibilă.  Se va stabili cu exactitate dacă Rusia va mai face parte din gruparea celor douăzeci de economii majore ale lumii prin vot. La luarea deciziei vor avea un cuvânt de spus și țări precum China, India și Arabia Saudită, care este posibil să suțină rămânerea lui Putin în G20.

Advertisment

„Nu doar G20, multe organizații încearcă să expulzeze Rusia… reacția Occidentului este absolut disproporționată”, a declarat ambasadorul Ludmila Vorobieva, în cadrul unei conferințe de presă.

Excluderea lui Putin din grupul G20 a fost deja propusă de mai multe țări, printre care și Polonia. Decizia a fost aprobată, dar poate fi contestată prin dreptul de veto. „În timpul întâlnirilor cu, printre alţii, (secretar al Departamentului Comerţului al SUA) Gina Raimondo, am propus excluderea Rusiei din G20, şi am primit un răspuns pozitiv şi aprobare, urmând să fie înaintată preşedintelui (Joe ) Biden”, a spus Nowak, într-o conferinţă la Varşovia

 

Advertisment
Advertisment